23948sdkhjf

Lovgivning bremser kommunale solcelleanlæg

Hvis kommunale bygninger skal forsynes med solcelle-strøm, er kommunen nødt til at oprette et selvstændigt selskab for hvert anlæg.
Det er en ændring i elforsyningsloven sidste år, der nu giver øget administrativt bøvl for de danske kommuner. Mange kommuner ønsker ellers at opsætte solcelleanlæg på kommunale bygninger, men ifølge loven skal de oprette et selskab for hvert anlæg, hvor afregning efter nettomålerordningen kan ske. Det skriver Ingeniøren.

Loven er lavet, fordi det skal være gennemskueligt, hvilke indtægter kommunerne har udover skatteindtægter. Hos Kommunernes Landsforening er man naturligt nok irriteret over ordningen.

- De eksempler, som flere kommuner har indsendt til KL, tegner et billede af kommuner, som ønsker at opsætte solcelleanlæg på skoler, institutioner, idrætshaller mv. med en produktionskapacitet, som svarer til bygningens elforbrug. Lovgivningen giver her kommunerne en del unødig administration, som ikke kan have været tiltænkt opsætningen af mindre solcelleanlæg, skriver chefkonsulent i Kommunernes Landsforenings kontor for Teknik og Miljø, Birthe Rytter Hansen, i en mail til Ingeniøren.

Derfor har KL nu taget kontakt til Energistyrelsen for at få reglerne ændret. Energistyrelsen bekræfter, at man lige nu arbejder på at finde en generel ordning, der kan give kommunerne dispensation.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094