23948sdkhjf

Energiekspert bliver analysechef for Dansk Fjernvarme

Civilingeniør og energiekspert Jesper Koch bliver fra den 1. april analysechef for Dansk Fjernvarme og leder af tænketanken Grøn Energi.
Det bliver en af den danske energibranches største kapaciteter, der den 1. april 2013 bliver analysechef for Dansk Fjernvarme. Civilingeniør Jesper Koch har i de seneste 20 år været en af de personer, som har været allermest involveret i effektiviseringen og den strategiske udvikling af det danske energisystem og ikke mindst indfasningen af vedvarende energi, skriver Dansk Fjernvarme i en pressemeddelelse.

Jesper Koch bliver som analysechef også leder af fjernvarmesektorens nye tænketank Grøn Energi.

- Jesper Koch er en kæmpe kapacitet. Hans viden om energi og fjernvarme er enorm og helt unik, siger Dansk Fjernvarmes direktør Kim Mortensen.

Siden 2003 har Jesper Koch arbejdet for Dansk Energi med blandt andet de store, centrale kraftværkers omstilling fra kul til biomasse, med afgiftsproblematikker samt el-sektorens indgangsvinkel til fjernvarme. Før ansættelsen hos Dansk Energi arbejdede Jesper Koch i ti år i Energistyrelsen og kender dermed også til lovgivningsapparatet bag energipolitikken.

Analyser af fjernvarme, naturgas og afgiftssystemet
Danmark står foran at skulle omlægge el- og opvarmningssektoren til at være 100 procent grøn i 2035. 63 procent eller mere end 1,6 millioner af de danske boliger er koblet på fjernvarmenettet og dermed har Danmark et forspring, fordi der allerede eksisterer muligheder for at udbrede brug af grønne energikilder som vind, sol, geotermi og biomasse via fjernvarmen til den eksisterende boligmasse, skriver Dansk Fjernvarme.

- Vi skal have udfaset kul, olie og naturgas. Om blot syv år skal halvdelen af forbruget af fossile brændsler være skåret væk i el og opvarmning. Det kræver en hurtig omstilling, hvor fjernvarme bliver et af omdrejningspunkterne. Men det skal ske på en samfundsmæssigt hensigtsmæssig måde, ellers bliver det enormt dyrt, siger direktør i Dansk Fjernvarme, Kim Mortensen.

Og netop der kommer Dansk Fjernvarmes analysechef og tænketanken Grøn Energi ind i billedet. Den kommende tid skal der således udarbejdes analyser af blandt andet fjernvarmen, naturgassen og afgiftssystemet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.113