23948sdkhjf

Kina ser på VE-løsninger i Danmark

To kinesiske delegationer har i dagene 25.-27. februar besøgt Danmark for at lade sig inspirere af den danske brug af vedvarende energi.
Som led i en række samarbejdsaftaler, som Kina og Danmark underskrev i juni 2012, besøger to kinesiske energidelegationer i denne uge Danmark. Delegationerne er i Danmark for at søge inspiration i dansk anvendelse af vedvarende energi og energieffektivt byggeri. Det skriver Energistyrelsen.

Det kinesiske energiministerium National Energy Administration (NEA) er i Danmark for at studere brugen af biomasse til kraftvarmeproduktion, og hvordan danske kraftvarmeværker har konverteret fra kul til biomasse som brændsel. Danmark har en lang tradition for at samproducere el og varme på kraftvarmeværker og udbygge fjernvarmenettet til at distribuere varmen – en metode som har stor kinesisk interesse.

Under delegationsbesøget har Energistyrelsen præsenteret den dansk energipolitik med særligt fokus på brugen af biomasse til produktion af el og varme. Arbejdet med opgørelse af biomasseressourcerne i Danmark og mulighederne for at levere mere dansk biomasse til energisektoren samt status på forskning og udvikling af forgasningsteknologien til vedvarende energi i Danmark er ligeledes blevet præsenteret.

Kina har fokus på vedvarende energi og danske løsninger
Kinas ambition om en grønnere udvikling skaber fokus på, hvordan brugen af vedvarende energi kan øges i den kinesiske energiforsyning. Det er på denne baggrund, at Kina sender delegationer ud for at søge inspiration i andre landes brug af vedvarende energi. Danmarks styrkeposition indenfor grønne energiteknologiske løsninger har tiltrukket sig Kinas interesse, hvor Danmarks mangeårige erfaringer og gennemprøvede løsninger indenfor helhedsorienterede vedvarende energiløsninger gør os særligt interessante, når Kinas energisystem skal omlægges til at kunne implementere en højere andel vedvarende energi. Det skriver Energistyrelsen.

De samarbejdsaftaler, der ligger til grund for de to kinesiske delegationers besøg til Danmark blev underskrevet mellem Danmark og Kina i juni 2012. samarbejdsaftalerne fokuserer på at fremme den dansk-kinesiske videns- og erfaringsudveksling indenfor vedvarende energiteknologi og fremme fælles partnerskaber og samarbejdsprojekter så begge lande derved kan drage nytte af hinandens styrkepositioner og fremme udviklingen og brugen af vedvarende energi.

Den kinesiske biomassedelegation besøger under opholdet blandt andet:
• Avedøreværket - der baserer sin kraftvarmeproduktion overvejende på biomasse i form af træpiller og strå.
• Borup halmvarmeværk - et mindre fjernvarmeværk, der producerer fjernvarme til en mindre by på halm.
• Køge Biopillefabrik – der producerer halmpiller til Amagerværket i København.
• TK Energy – der designer forgassere til store kraftværker og industrianlæg.

Desuden lægger delegationen vejen forbi Cowi, Spx og Københavns Energi, og den besøger Green Lighthouse, der er Danmarks første offentlige CO2-neutrale bygning.

Kilde: Energistyrelsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109