23948sdkhjf

Solia: ”Vi er bestemt ikke ved at lukke”

I forbindelse med artikler bragt i forskellige medier i går omkring Solia A/S og straftold på kinesiske paneler, finder Solia A/S det nødvendigt at korrigere visse oplysninger
Energy Supply viderebragte mandag en historie fra Ingeniøren om solcelleimportøren Solia A/S i forbindelse med en eventuelt kommende straftold på kinesiske solceller. Af historien fremgår det blandt andet, at en straftold kan få voldsomme konsekvenser for virksomheden, der skulle have 15 containere med kinesiske solceller på vej fra Kina til Europa. Dette ønsker Solia imidlertid at korrigere.

- Vi er bestemt ikke ved at lukke, slår COO Søren Madsen således fast i en pressemeddelelse.

- De omtalte 15 containere står stadig på havnen i Shanghai, og der bliver de indtil der er en afklaring. Vi har fundet en anden løsning, og de bestilte paneler er på vej andetsteds fra, forklarer han.

I det hele taget kan man kun beklage, at hvad der skulle være ment som et interview med en teknisk medarbejder, omkring det umulige i, at virksomhederne måske pålægges en straftold pludselig får en så dramatisk drejning, skriver Solia i pressemeddelelsen

- Hos Solia A/S forholder vi os positive til kampen for at bevare arbejdspladser i Europa, fortæller Søren Madsen og tilføjer:

- Og vi har intet problem med at der indføres en straftold hvis det ellers er i overensstemmelse med reglerne. Det vi er kritiske overfor er at tolden kan effektueres med tilbagevirkende kraft, da vi jo, som enhver anden handelsvirksomhed, har behov for at vide, hvad vi har varerne på hylden til.

- I øvrigt har solcellebranchen jo genereret masser af arbejdspladser i Europa, selvom det i stor udstrækning er paneler fra Kina, der er monteret. Inverterne og montagedelene er typisk europæisk. Og der er skabt tusinder af arbejdspladser i forbindelse med at sælge og montere solcelleanlæggene. Og i sidste ende er det jo i alles interesse at skabe bedst mulige forhold for udbredelsen af vedvarende energi, slutter Søren Madsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156