Commissioning
I alt DKK 27.300 ekskl. moms
På dette kursus lærer du om commissioning-processen til bygninger, så du selv kan lede/deltage i en commissioning-proces uanset, om du er bygherre, rådgiver eller entreprenør.
Et Danvak-kursus udviklet af specialister, der holder dig opdateret på den seneste viden om indeklima og HVAC-installationer. Få adgang til unikt netværk - meld dig ind i VVS Teknisk Forening og deltag i kurset til medlemspris.
Formål med kurset
På dette kursus lærer du om commissioning-processen til bygninger, så du selv kan lede/deltage i en commissioning-proces uanset, om du er bygherre, rådgiver eller entreprenør.
Undervisningen omhandler commissioning af bygningsinstallationer som specificeret i DS 3090, men processen og metoderne kan også anvendes på andre dele af bygningen f.eks. klimaskærmen.
DS3090 er fokuseret på nybyggeri og større ombygninger. Derudover arbejder vi på kurset også med commissioning af eksisterende bygninger.
Kurset hjælper kursisterne til at opnå velfungerende bygninger, der virker fra dag et og opnå point i bæredygtighedscertificeringer iht. bygherrens ønsker.
”Det er ikke grønt, hvis det ikke virker”
Kursusindhold
På dette kursus får du trin-for-trin gennemgang af alle aktiviteter og dokumenter i DS 3090, Commissioning-processen til bygninger, Installationer i nybyggeri og større ombygninger.
Bygningsreglementet, Dansk Standard, EU, mv. stiller mange og nye krav til bygge- og renoveringsprojekter, som påvirker commissioning processen direkte. Disse emner bliver belyst med en række eksempler.
Du får indblik i commissioning aktiviteter i alle byggeriets faser helt fra aftaler og kontrakter med alle interessenter til et år inde i driftsfasen.
På kurset vil du deltage i at stille Commissioning-krav, planlægge granskninger, tests, brugerundervisning og
dokumentation, mv.
Vi tager udgangspunkt i de roller som kursusdeltagerne selv får i Comissioning-processen:
- Hvilke fordele får bygherren ved sin investering og hvad indebærer bygherrens egen rolle i Commissioning-processen.
- Hvorledes du indtræder i rollen som leder eller specialist i Commissioning-processen.
- Hvad driftsorganisationen skal være opmærksom på i bygherrens Commissioning-proces, samt hvad driftsorganisationen selv skal yde for at få varigt udbytte commissioning-processen.
- Hvad rådgivernes roller er i Commissioning-processen, hvad der skal tilføjes i rådgivernes aftaler for at det lykkes, både for bygherren, for rådgiverne selv samt alle andre interessenter.
- Hvad entreprenører og leverandører skal byde ind med som professionelle deltagere i Commissioning-processen, hvad der skal stå i deres aftaler for sikre, at bygherren får sine krav opfyldt, og de udførende selv afleverer gnidningsfrit og minimerer garantiudkald.
Derudover får du også en masse anden praktisk viden med hjem f.eks.:
- Hvad forskellen er på Commissioningopgaver, der styres af bygherren eller Totalentreprenøren
- Hvad forskellen er på Commissioning iht. DS 3090 og Commissioning ”Light”
- Hvordan man kan (og ikke kan) nedskalere en Commissioning proces iht. DS 3090
- Hvordan Commissioning processen kan bruges til renoveringsprojekter
- Hvordan Commissioning processen kan bruges under driften af bygninger
- Hvad det indebærer for bæredygtighed og bygningsværdi, at byggeriet gennemgår Commissioningprocessen til bygninger i henhold til Dansk Standard DS 3090.
Undervisningsmaterialer
Standarden DS 3090 bliver udleveret ved kursets start. Øvrigt undervisningsmateriale bliver lagt tilgængeligt online før kurset starter. Derudover vil der undervejs blive udleveret en del ekstra materiale, der kan hjælpe din hverdag med Commissioning-arbejdet.
Målgruppe
- Bygningsejere og -brugere (både bygge- og driftsorganisation)
- Rådgivere (både bygherrerådgiver, projekterende rådgivere, byggeledere, fagtilsyn)
- Entreprenører (både total-, hoved- fag- og underentreprenører)