23948sdkhjf

Flere bliver snydt når de køber bilen brugt – tag dine forbehold

Er du på udkig efter en ny varebil, og overvejer du at købe bilen brugt?

Der er både fordele og ulemper ved køb af brugte varebiler, og flere og flere snydt når de vælger at købe motorkøretøjet brugt fremfor nyt – og det er derfor vigtigt at tage sine forbehold, inden din varebilen købes.

Bilforhandlernes slutseddler er langt fra altid ærlige – det viser en gennemgang af 1.100 sludseddler foretaget af FDM 
Flere og flere bliver snydt når de skal købe brugt – ofte handler det om direkte svindel, mens det andre gange handler om simple fejl fra bilforhandlernes side. Fejlene omhandler ofte forkerte oplysninger om modelbetegnelse, årgang, leveringsdato, servicehistorik, kilometertal og om hvorvidt bilen tidligere har været skadet. Planlægger du at købe en brugt bil, kan du finde en skabelon på en slutseddel her.

Det kan også være, at bilhandleren skriver i slutseddlen at bilen er købt som beset, eller at der ikke er reklamationsret. Dette er helt forkert, da du altid har to års reklamationsret når du køber brugt bil hos en bilforhandler.

Vil du undgå de svindlende bilforhandlere, når du for eksempel køber en brugt varevogn, skal du tage dine forbehold
Tjek altid slutseddlen og vurder om der er noget der ikke stemmer. Brug her din sunde fornuft – kan det passe, at bilen til sidste syn havde kørt 200.000 kilometer, mens den nu har kørt 200.100 kilometer? Derudover er det også altid en god idé at tjekke bilen for restgæld. Har tidligere ejer ikke indfriet gælden i bilen, er det dig som ny ejer, der kommer til at hæfte for gælden. Opdager du restgæld, er det altid om at være hurtig og konfronterende – konfronter bilforhandleren med restgælden, så rette vedkommende kan indfri gælden inden I fortsætter købet. Du kan også få en advokat til at kigge på sagen – så undgår du med garanti at komme i klemme med loven, når du parkerer den nye bil i

Du skal desuden huske at kræve en testtur inden du køber varebilen. Mange har ikke holdt bilen i stand, og jo ældre den bliver, jo vigtigere er det at holde den ved lige. Med en testtur opdager man dog hurtigt, om der er fejl på bilen, herunder for eksempel om bremserne er i orden. Husk desuden at holde øje med skydedøren, når du køber din nye varebil. Rust er normalt ikke et problem på de nyere varebiler, men der kan forekomme rust, som er svært at se med det blotte øje. Dette forekommer specielt ved skydedøren, så vær ekstra opmærksom på dette inden du køber bilen.

Send til en kollega

0.016