23948sdkhjf

Leasing eller køb af bil - hvad er billigst?

Der findes fordele og ulemper ved både køb og leasing af bil.

Et spørgsmål, som rigtig mange mennesker stiller sig selv, når de skal ud og anskaffe sig en ny bil, er hvorvidt det er billigst at købe en bil eller lease en bil. Der er ikke noget endegyldigt svar på dette, da det i høj grad afhænger af, hvad du skal bruge bilen til og hvor meget, du skal bruge den. Nedenfor kan du blive klogere på, hvornår det er bedst at købe en bil, og hvornår det er bedst at lease en bil.

Overvej, hvad du skal bruge bilen til
Inden du overvejer bilanskaffelsen nærmere, så bør du først tage stilling til, hvad du skal bruge bilen til. I forbindelse med denne stillingtagen, bør du også overveje, hvorvidt du overhovedet har behov for bilen. Dette skyldes, at en bil udgør en markant månedlig post i din økonomi, både i forhold til vedligehold, forsikring og benzin.

Det er derfor altid en god ide at overveje en så stor udgift en ekstra gang inden, at man vælger at gå videre med anskaffelsen. Har du dog fundet frem til, at du har behov for en bil, så er det vigtigt at tage stilling til, hvor meget du skal bruge bilen. Dette vil nemlig have en stor indflydelse på, hvorvidt du bør vælge leasing eller køb af bil.

Leasing
Der er en lang række fordele ved at vælge at lease en bil, men der kan dog også være ulemper forbundet med dette. Fordelene dækker blandt andet over, at leasingselskabet står for service og vedligehold af bilen, hvorfor du vil undgå en lang række af uforudsete udgifter. Derudover vil der være mulighed for ofte at få en ny bil, hvor du ikke behøver at tænke over værditabet på den nuværende bil, som du leaser.

Hvis du godt kan lide at skifte bil ofte, så kan privatleasing til en fornuftig pris derfor være en god løsning. Det er dog særdeles vigtigt at være opmærksom på, at leasing højst sandsynligt ikke vil være den billigste løsning, hvis du kører rigtig langt i din bil, og hvis du derudover ikke kan forudse, hvor langt du vil køre om året. Dette skyldes, at det kan ende med at koste rigtig mange penge, hvis du kører over det antal kilometer, som du har opgivet til leasingselskabet.

Køb af bil
En stor fordel ved at købe en bil er, at du ofte vil have mulighed for at lave en god aftale med bilforhandleren. Derudover skal du ikke bekymre dig om, hvor mange kilometer du kører i bilen, som du skal ved leasing. Kører du mere end 15.000 kilometer om året, så vil det ofte være billigst at købe en bil. Dog er der en lang række andre foranstaltninger, som spiller ind, herunder hvor tit du ønsker at udskifte din bil og hvor mange omkostninger du forventer til service og vedligehold.

Send til en kollega

0.016