23948sdkhjf

Uden frivillige er der ingen forening

Drivkraften i en forening er som oftest frivillige.

Det er essentielt at have frivillige til at udfylde de forskellige poster, der opstår, når man skal drive foreningen. Der skal være trænere, ledere, en bestyrer, kassere og hjælpere. Der skal udfyldes mange poster, så hvordan sørger man egentlig for, at ens forening erhverver nok frivillige?

Brændpunktet skal være motivation
Hvis man som forening søger nye frivillige, er det vigtigt, at man er bevidst omkring, at det er motivation, der driver potentielle frivillige. Forældre, der sidder til børnenes træning, vil deres børn det bedste og ønsker at gøre deres træning så optimal som muligt. Det kunne også være et spirende talent i foreningen, der er klar til at blive udfordret med en stilling som hjælpetræner.

Vent ikke med at opsøge frivillige indtil, at man som forening bliver opsøgt af interesserede. Opsøg i stedet dem, som I mener vil kunne hjælpe. Det giver ofte et ekstra kick af den gode slags at blive udpeget til at besætte en position.

Undgå at miste frivillige
Man kan selvfølgelig ikke undgå at miste frivillige i ny og næ. Til gengæld er det muligt at gøre arbejdet som frivillig mere behageligt.

- Sørg for at lave arrangementer til de frivillige, så de føler sig værdsatte.

- Vær opmærksom på, at de frivillige bruger deres fritid på at udføre deres arbejde for foreningen, og planlæg efter travle perioder.

- Vær realistisk og konkret omkring, hvilken hjælp foreningen søger, så man opnår det bedste samarbejde.

- Gør brug af redskaber, som kan lette arbejdet for de frivillige.

Hos Dinero kan man gøre brug af deres regnskabsprogram til foreninger. Regnskabsprogrammet har mange nyttige funktioner, der gør det let at holde styr på foreningens udgifter, og kan dermed gøre regnskabsføring til en lettere opgave, selvom man ikke er den store talnørd. Regnskabsprogrammet hjælper de frivillige, så de har mere tid til selve foreningsarbejdet.

Send til en kollega

0.031