23948sdkhjf

Fremtidens kontorer: Her er 3 trends

Ligesom alt andet udvikler kontorer sig.

Storrumskontor frem for eget kontor og mere plads til teknologien er nogle af de ændringer, der ses. Sidstnævnte stiller nye krav, men åbner samtidig for muligheder og dynamik.

Desuden sker der en udskiftning i generationen af medarbejdere. De medarbejdere, som ikke kan huske en tid før internettet, er dem, som i dag fylder mest på arbejdsmarkedet. Og dermed er det dem, som fylder mest på kontoret. Denne generation har en anden opfattelse af arbejde samt andre sociale normer. Og det er netop det, som har indflydelse på udviklingen af kontorer.

Denne generation ved, hvad de ønsker sig af en arbejdsplads, og hvad der giver mening for dem. Det er tydeligt at se, at der er andre forventninger at finde hos den yngre generation frem for den ældre.

Storrumskontorer frem for egne kontorer
Ønsket om at sidde i storrumskontorer frem for at have sit eget kontor kan relateres til generationerne. Det er den yngre generation, som med sine sociale opfattelser føler sig langt bedre tilpas i storrumskontorer frem for egne kontorer. For nogle medarbejdere kan det ligefrem føles som en straf at få tildelt sit eget kontor. Til tider kan der opstå en mindre konflikt eller uenigheder. De, som er ledere, er typisk af den ældre generation. Derfor forstår de nødvendigvis ikke, hvorfor det er så vigtigt for den yngre generation.

Det er vigtigt at se på, hvordan medarbejderne trives. Hvis storrumskontorer er løsningen, er det vigtigt, at beslutningstageren eller investorerne prioriterer det. Hvis din virksomhed flytter, er det i sådanne tilfælde, at der kan rettes op på tidligere mistrivsel. Her er der også mulighed for at indrette med inventar, som falder i medarbejdernes smag. Mangler din virksomhed nyt inventar, kan du se mere her og finde inspiration til indretningen af dine nye lokaler.

Beliggenhed og bæredygtighed spiller ind
Det at have det godt på arbejdspladsen er blevet mere vigtigt for den enkelte medarbejder. Det handler både om at have det fysisk og mentalt godt. Det er blandt andet støjniveau, et godt lys samt god ventilation, der bliver vægtet. Derudover er det en motivationsfaktor for de fleste medarbejdere, hvis der er mulighed for motion.

Beliggenheden spiller ligeledes en stor rolle. Det er ikke nok, at kontoret er attraktivt placeret i forbindelse med offentlig transport. Der skal også være en god omkringliggende infrastruktur. Det er desuden attraktivt, hvis kontoret ligger i et spændende kvarter. Eventuelt i et område, hvor der er mulighed for indkøb eller fritidsaktiviteter. Jo mere der kan tiltrække medarbejdere i området, jo bedre.

Desuden er CSR blevet langt mere attraktivt i den nye generation. Bæredygtighed og det sociale ansvar har stor betydning for de fleste medarbejdere. Kan de med deres egne værdier stå inde for virksomheden? Derfor bør kontoret afspejle bæredygtighed. Både i form af materialer og i form af diverse initiativer. På den måde bliver kontoret mere attraktivt for flere medarbejdere i den næste generation.

 

Send til en kollega

0.031