23948sdkhjf

Gør-det-selv møbler bliver mere og mere populært

I en lang periode har designer møbler præget indretningslandskabet, og det handler mindre om personlighed og individuel stil end det handlede om at have de møbler fra de dyre brands.

Dette vil dog altid være populært, og du kan blandt hos moderno.dk anskaffe dig en lang række pæne møbler i moderne design, men landskabet er begyndt at skifte til et mere naturligt interiør. De seneste par år har flere og flere hjem prydet sig med naturmaterialer, hvilket også afspejles, når man søger møbler online. For eksempel har shoppen Moderno møbler i stærke materialer, som blandt andet er fra naturen. 

En af grundene til, at gør-det-selv trenden har fundet sin vej ind i de danske stuer er fordi, at naturen kommer tættere og tættere på. Et stilskifte er fundet sted, hvor de brune og grønne tonearter findes i stuerne, såvel som i de danske køkkener.

Dette har medført, at gør-det-selv møblerne, som ofte er produceret af genbrugsvenlige materialer og af naturligt træ (eller i hvert fald materiale, som forsøger at ligne det) spiller en stor rolle i nyere interiør-trends. Et eksempel på dette er palle-sengen, -stolen og -reolerne. Her genbruges en helt almindelig træpalle til at blive lavet om til et møbel. Dette er ikke kun godt for moder jord, men også med til at give et mere personligt præg på dit hjem. Det skyldes, at man altid kan se at noget er hjemmelavet, samt fordi du kan designe et palle-møbel, som du vil - farverne og formen er helt op til dig. 

Et andet eksempel kunne være reb-spejlet. Dette gør-det-selv møbel er eksploderet på Instagram i 2019, og det kræver kun meget få ting - reb, spejl (i ethvert størrelse og form) og tid. Rebet kan bøjes og snos i hvilken som helst form, hvilket igen er med til at skabe personlighed og charme til dit hjem. 

Personligheden spejler igennem 
Hele ideen med gør-det-selv møbler er at være god mod naturen, ødelægge ideen om minimalisme og dernæst give dit hjem et personligt præg. De seneste mange år har indretnings-landskabet været præget af nordisk minimalisme, som i bund og og grund handler om rene linjer og simple farver. Det kan i lyset af gør-det-selv møbler virke meget upersonligt og kedeligt. 

Nordisk minimalisme er begyndt at sive ud, og erstatningen bliver maximalisme, som er det eksakt modsatte. Det handler om at være flamboyant, personlig og en smule grænseoverskridende. Til dette er gør-det-selv møbler oplagte, da det ikke bliver mere personlig end det, samt er muligt at designe den præcis som du vil have dem. 

Det personlige værksted  
Vi lever i en tid, hvor flere og flere kan få eksponering på de sociale medier, hvilket har gjort, at flere niche designere og entusiaster er begyndt at springe frem. Det er populært at lave dit eget - alt lige fra møbler til halskæder. Dette har medført at flere og flere hjem har deres eget personlige værksted, hvor de kreerer deres gør-det-selv møbler og nips. Så står du med en brændende skabertrang, men ikke ved, hvor du skal starte, så er det bare at gå på de sociale medier, hvor der er et hav af vejledninger til at lave alt muligt selv. 

Send til en kollega

0.016