23948sdkhjf

Sådan kan du blive mere miljøvenlig

Der er kommet større og større fokus på miljø og klima i Danmark.

Det er lidt over halvanden måned siden, at danskerne satte deres kryds på stemmesedlen til folketingsvalget, hvor der blev valgt en ny regering. I valgkampen var det helt store emne miljø og klima. I dag er klimaforandringerne da også et af de mest omdiskuterede og aktuelle emner på verdensplan. Flere og flere danskere er ligeledes begyndt at engagere sig i klimakampen, hvilket kom til udtryk, da op mod 30-40.000 danskere deltog i klimamarchen tilbage i maj, som blev anført af Greta Thunberg.

Er du miljøbevidst, eller forsøger du at blive det? Herunder får du idéer til, hvordan du kan blive mere miljøvenlig.

Få miljøvenlig strøm
Hvis du gerne vil være mere miljøvenlig, bør du kigge på dit daglige forbrug. Det gælder blandt andet i forhold til vand, varme og strøm. Tager vi udgangspunkt i strøm, bør du undersøge, hvor miljøvenligt dit elselskab faktisk er. Det kan være, at du måske finder det nødvendigt at skifte til et nyt elselskab, der er mere grønt? Det kan ligeledes være, at du endnu ikke har en fast aftale med et elselskab, men du ønsker en miljøvenlig aftale.

Hvis du ønsker at lave en aftale med et mere miljøvenligt elselskab, bør du overveje Blue Energy, der kan karakteriseres som et grønt elselskab. Laver du en aftale med Blue Energy, kan du vide dig sikker på, at du får leveret 100 procent klimavenligt strøm, da selskabet satser stærkt på  vedvarende energiformer.

Bliv mere miljøvenlig i din omgang med mad
Det er ikke den største synd af dem alle, men den bliver alligevel nævnt ret ofte. Du kan blive mere miljøvenlig, hvis du tænker over dine madvaner. Det gælder både, når du skal købe ind, men det gælder også under tilberedningen af maden, samt hvad du gør efter, at du har spist. Det anbefales, at du blandt andet skærer ned på dit forbrug af kød og mælk. Generelt bør du købe færre forarbejdede madvarer. Derudover bør du ikke købe mere ind, end hvad du kan nå at forbruge. På den måde slipper du for at smide en masse madvarer ud, hvorved du er med til at bekæmpe madspild.

Under tilberedningen kan du eksempelvis vælge at dampe dine grøntsager i stedet for at koge en masse vand. Du bør desuden sørge for at få sorteret dit affald, således at plastemballage og madrester ikke ender i samme skraldespand.

Tænk over dine transportvaner
Kan du gøre dine transportvaner mere miljøvenlige? Har du eksempelvis brug for en bil, eller kan du klare dig med offentlige transportmidler? Jernhesten er endvidere et fremragende valg. Har du mulighed for at cykle mellem dine destinationer, bør du gøre det. Det er godt for klimaet, og det er godt for din krop.

Du kan ligeledes tænke på dine transportvaner i forhold til at rejse. Skal du flyve, er det mest miljøvenligt at vælge de kortere flyveture til destinationer her i Europa i stedet for de lange flyruter til Thailand. Du kan også droppe flyveturene og overveje at tage på interrail. Tag eksempelvis på en mere miljøvenlig ferie ved at rejse med tog ned gennem Europa.

Send til en kollega

0.031