23948sdkhjf

Sådan afslibes og ludbehandles et gulv

Ludbehandling af gulvet giver et særdeles flot gulv.

Ludbehandling af gulve kan give et utrolig fint resultat. Især på nåletræ, ask og bøg kan ludbehandlingen give et fint og lyst resultat og være med til, at træet bevarer sin lyse farve i stedet for at blive mørkt, som det ellers naturligt ville. Inden man overhovedet begynder at tænke på ludbehandlingen, er det vigtigt, at gøre sig tanker om andre ting først. Der er mange ting, der skal tænkes på, inden man begynder at ludbehandle sine gulve. Først skal du tænke på det praktiske omkring det at få behandlet sine gulve. Er rummet i brug? Hvis rummet er i brug, skal man finde ud af, hvor møblerne skal stå henne. Skal de stå i garagen, stå stablet i et andet rum eller måske stå i et midlertidigt depot rum. Er rummet i brug? Hvis rummet er brug, hvilken funktion har det så? Hvis det er køkkenet, hvori du skal have ordnet dine gulve, er det vigtigt at finde ud af hvor, du skal få din mad fra.

Step by step ludbehandling efter gulvafslibning
Første skridt at tage mod ludbehandling af sit gulv er at gøre det klart for sig selv, at det er det, man ønsker. Der findes også to andre metoder at behandle sit gulv med. Den ene af de to ekstra muligheder, er lak. Man kan vælge at få lakeret sit gulv. Det gode ved lak er, at man selv kan bestemme, om det skal være en mørk eller lys lak. Lak giver en mere glat og skinnende overflade, hvor den anden af de to muligheder, olie giver en mere naturlig følelse af træet, samtidig med at træet bevarer sin naturlige lyse farve i stedet for at blive mørkt over årene, som det ellers naturligt ville. Hvis man ellers er sikker på, at det er en ludbehandling, man vil have af sine gulve, er det næste skridt nedslibning af gulvet.
De fleste vælger at kontakte en professionel gulvafsliber, der sørger for at få slebet gulvene med store maskiner, man skal oplæres i at bruge. Derfor er de fleste også en smule tilbageholden, når det kommer til selv at skulle afslibe deres gulve. Det kan dog sagtens lade sig gøre selv at behandle sine gulve, og så bliver det ofte til den halve pris, end hvis man skulle have en uddannet til det. Ludbehandling af gulve - sådan gør du det selv.

Grundig afhøvling og afslibning
Disse store professionelle maskiner er i bund og grund bare store maskiner med sandpapir på. Måden de virker på er at have stykker med grove stykke sandpapir til at sidde og rotere og derved afslibe det øverste lag af trægulvet. Herefter skal gulvet, i de fleste tilfælde, have endnu en omgang gulvafslibning. Derefter skal gulvet renses godt, gerne med naturlig sæbe og vand. Når gulvet igen er tørt, skal det herefter behandles med den ønskede overfladebehandling, hvad end det måtte være olie, lak eller ludbehandling. Det er sådan, det gøres, hvis det er en professionel gulvafsliber og gulvbehandler, der ordner dine gulve, men det kan også sagtens lade sig gøre at gøre det selv. Da maskinen i bund og grund bare er en stor sandpapirs maskine, er der som sådan ikke noget farligt i at bruge den. Man kan selvfølgelig være uheldig at få slebet et hudlag af, men det er ikke en maskine, der kan skære din finger af eller andre mere grusomme ting.

Hvis du skal gøre det selv, skal du have fat i en sådan maskine. Du kan vælge enten at bruge en stor maskine ligesom de professionelle gør, eller du kan vælge at bruge en mindre håndholdt maskine, der er nemmere at håndtere. Det tager dog også længere tid med den håndholdte. Når gulvet er afslebet, skal det herefter vaskes af for spåner eller andet skidt, der kan sidde på træet efter afslibning. Når gulvet så er blevet vasket, kan du påbegynde selve ludbehandlingen. Brug en stor pensel der næsten ligner en kost. Du kan risikere, at det skal have mere end et lag. Når ludbehandlingen er malet på, er der ikke andet tilbage end at vente. Det tager lidt før, du rigtig kan se resultatet af dit hårde arbejde, men når du kan, så er det det hele værd. Nyd dit hårde arbejde.,

Send til en kollega

0.015