23948sdkhjf

Er du glad for maskiner og jord under neglene?

Så læs med her

Hvilke udddanelser og jobs er der indenfor landbruget? Der er flere end du måske tror! Så hvis du kan se en fremtid med husdyr, masser af jord, marker og store landbrugsmaskiner, så kan det være, at en landbrugsuddannelse er noget for dig.

Det kan du arbejde med som landmand
Der findes forskellige landbrugsuddannelser, så hvis det er den vej, som du overvejer at gå, så kan det være en rigtig god idé at tage et kig på de forskellige muligheder. De forskellige uddannelser har forskellige varigheder, indhold og niveauer, så du har mulighed for at finde det forløb, som passer bedst til dig.
Når du læser til landmand, så tager du den basale uddannelse til landbrugsassistent. Herefter kan du vælge at specialisere dig indenfor de tre områder:

- Landbrugsmaskiner
- Husdyr
- Planter

Så hvis du, under uddannelsen til landbrugsassistent eller i dit arbejde, finder ud af, at der er et specifikt område, som du brænder for, så er der mulighed for at dykke ekstra ned i det.

Derudover er der mulighed for videreuddannelse, hvis du har taget et speciale indenfor landbrug. Du kan videreuddanne dig til:

- Produktionsleder
- Agrarøkonom

Du kan nøjes med uddannelsen indenfor produktionsledelse, hvis du vil lære mere om ledelse, økonomi og strategi – f.eks. hvis du vil køre din egen gård. Du kan også overbygge produktionsleder-uddannelsen med uddannelsen til agrarøkonom, som giver endnu flere kompetencer indenfor rådgivning og ledelse af landbrug - det giver dig f.eks. mulighed for at arbejde som konsulent inden for faget.

Vælg det, du brænder for
Det vigtigste, når du skal vælge uddannelse generelt, men også når du skal vælge retning indenfor landbruget, er, at du vælger det, som du brænder for. Der er ingen grund til at tage alle videreuddannelserne, hvis du i virkeligheden ikke brænder for ledelse, men i stedet brænder for at nørde med jordbrugsmaskineriet ude i marken.
Det er derfor vigtigt med en grundig refleksion over, hvad du kunne tænke dig at bruge dit arbejdsliv på. Vi skal arbejde i mange år, så vælg den retning, som du kan se dig selv i. Det er tværtimod heller ikke for sent at videreuddanne dig senere i livet, hvis du efter 10 år på arbejdsmarkedet som landbrugsassistent med speciale i planteavl finder ud af, at du gerne vil læse videre og styre dit eget landbrug.

 

Send til en kollega

0.016