23948sdkhjf

Opvarmning af boligen: Har du overvejet en varmepumpe?

I et land som Danmark er det ikke til at komme udenom, at vores boliger skal opvarmes, for at vi kan holde varmen om vinteren.

Der er mange måder, du kan opvarme dit hjem på, og nogle måder er mere fordelagtige end andre – både hvad angår din økonomi, og hvad angår klimaet.

Hvis du gerne vil varme dit hjem op på en miljørigtig og økonomisk måde, kan du overveje en varmepumpe.

Hvorfor skal jeg vælge en varmepumpe?
Der er mange fordele ved varmepumpen som opvarmningsform. Der skelnes tit mellem to typer af varmepumper; luft til luft-varmepumpen og luft til vand-varmepumpen.

Særligt luft til vand-varmepumpen er smart og en alsidig løsning. Den er først og fremmest praktisk, da du ikke behøver at have andre varmekilder end den til at opvarme din bolig og dit brugsvand. Derfor er det simpelt og nemt med en sådan varmepumpe.

Når du har en varmepumpe, vil du endvidere spare plads indenfor, da den vil sidde på en mur udenfor. Her vil den trække luft ind, som kan omdannes til varme.

Læs mere om varmepumper, hvis du synes, at det lyder som noget, der kunne være spændende for dig, og som du gerne vil blive klogere på.

Økonomiske gevinster
Det er ikke særligt ophidsende at bruge penge på at opvarme dit hjem og brugsvand. Du har sikkert mange andre og bedre ting at bruge penge på, og derfor vil du måske gerne spare så meget som muligt, når det kommer til opvarmning af hjemmet.

Mange har med varmepumpen oplevet at spare 50% på deres årlige varmeudgift, hvilket jo i de fleste tilfælde vil være stor mængde penge, som du kan bruge mange andre steder.

I og med at varmepumpen kører på el, vil du nok opleve, at din elregning kommer til at stige en smule. I forhold til hvor meget du sparer på din varmeregning, vil det dog være en nærmest ubetydelig stigning.

Kan jeg selv montere varmepumpen?
Det kan være, at du ser dig selv som ret handy og derfor tænker, at du da sagtens selv kan montere din varmepumpe. Sådan forholder det sig dog desværre ikke, og du bliver faktisk nødt til at få en autoriseret installatør til at opsætte din varmepumpe samt tilslutte den.

Indhent tilbud på montering
Monteringen af varmepumpen er naturligvis ikke helt gratis. Du kan dog spare penge på den, hvis du finder et godt tilbud. Heldigvis kan du gratis og helt uforpligtende modtage tilbud på forskellige firmaer, der kan montere din varmepumpe.

Ud fra de tilbud, du modtager, kan du helt selv afgøre, hvilket tilbud du vil gøre brug af. Hvis du ikke finder nogen af tilbuddene attraktive, kan du dog også sagtens lade være med at tage imod nogen af dem.

Hvis du tror, at varmepumpen er en god løsning for dig, kan du med fordel læse nærmere, så du kan være sikker på, at det passer til din situation. Du kan også med fordel indhente tilbud allerede nu, så du hurtigt kan få den installeret.

Send til en kollega

0.031