23948sdkhjf

Specialtandlægen hjælper med de komplicerede ting

Ofte kan tandproblemer løses ved tandlægen, men større kirurgiske indgreb kræver ofte en specialtandlæge

Specialtandlægen er med til at følge din tandpleje det sidste stykke vej. For at komme til specialtandlæge henvises man ofte af sin egen tandlæge, hvis det vurderes, at der skal udføres større operationer i enten tænderne eller kæben. Specialtandlægerne udfører større indgreb i munden og kæben, som ikke kan udføres af din praktiserende tandlæge. Det gælder alt fra kirurgisk fjernelse af visdomstænder til større behandlinger i fuld narkose.

Tandlægeskræk
Mange danskere lider af tandlægeskræk, og det tager de fleste tandlæger også stort hensyn til, da de godt ved, at nogle af behandlingerne kan virke ubehagelige. Her har du mulighed for at få noget beroligende, inden du skal ind til selve indgrebet. Der er også tilknyttet en narkoselæge, hvis man skal i fuld narkose.

Tandlægeskræk kan også lede til, at man måske ikke tager sig sammen til at komme afsted, hvis der er noget galt med tænderne. Det kan i sidste ende blive til en større operation, hvilket ikke gavner tandlægeskrækken. Hvis det er et problem for dig, så er den bedste løsning faktisk at komme afsted så ofte som muligt. Det minimerer risikoen for, at du ender med at skulle have udført et stort indgreb.

Det er ultimativt det vigtigste, at du føler dig godt tilpas, når du skal have udført en tandbehandling. Derfor skal du også finde en specialtandlæge, som tager sig godt af dig gennem hele forløbet.

Flere typer behandlinger
Et stort antal behandlinger udført af en specialtandlæge kan eller må almindeligt praktiserende tandlæger ikke praktisere. Har du for eksempel gener eller smerter i kæben, når du tygger, kan det være en form for kæbeledsdysfunktion, som specialtandlægen tager sig af. Det er også ved specialtandlægen, at der udføres rodspidsoperationer, og andre operationer, som plastikoperationer af tandkødet.

Send til en kollega

0.032