23948sdkhjf

3 måder at indføre bæredygtighed i hjemmet på

I de fleste sammenhænge kræver det en hel del af forbrugeren, at udføre bæredygtighed i dagligdagen.

Måske skal man gå på kompromis med sine handlinger, og dermed kan vejen til en sundere og stærkere planet føles uendelig lang.

I denne artikel introduceres 3 måder, hvorpå du kan indføre bæredygtighed i dit hjem og i din dagligdag.

Sorter dit affald
Affaldssortering forbindes med at være tidskrævende og uoverskueligt, men selve sorteringen er langt lettere end du tror. Når du alligevel står foran din skraldespand, kan du ligeså godt smide din genstand ud det rigtige sted. 

Det, der gør affaldssortering til en udfordring er, at få det implementeret. Det kræver lidt ekstra plads til skraldespande til papir/pap, plastik, madrester og restaffald, men når først det er på plads, er affaldssortering en yderst enkel sag.

Skift din varmekilde
Når du ønsker bæredygitige løsninger til dit hjem, er din varmekilde et godt sted at rette fokus mod. En bæredygtig varmekilde til hjemmet kan eksempelvis være en biopejs eller en pilleovn.

Hvis du eksempelvis udskifter din varmekilde med en pilleovn, kan denne sluttes til centralvarmen og dermed udlede varme til hele hjemmet på samme tid - blot ved at brænde miljøvenlige træpiller af. Det er klart, der skal foretages en investering på en sådan pilleovn, men her er det en god idé at regne ud på forhånd, om dette giver mening for netop din bolig.

Kombiner bæredygtighed med dine el-installationer
Vi har længe været vant til, at når vi tænder for lyset, eller på anden vis bruger strøm i hjemmet, så forurener vi Jorden - men den moderne løsning på bæredygtige el-installationer findes nu i IHC wireless controller og styring. Her får du trådløse el-installationer i form af blandt andet lysdæmpere, bevægelsessensorer og timere, der hjælper dig med at spare på strømmen.

Trådløs styring af stikkontakter og lampeudtag, gør det meget lettere at slukke lyset fra sengen, sofaen eller fra den helt anden ende af dit hjem, og dermed står lyset ikke unødvendigt tændt i lang tid. Det er desuden muligt at få en kontakt, eksempelvis ved hovedindgangen, som slukker alt lys på samme tid - så kan du forlade dit hjem med rigtig god samvittighed. 

Send til en kollega

0.031