Fakta om udbudet
Bestilling af materiale
https://www.ethics.dk/ethics/eo#/b6d7d5ff-6e8c-4548-a05c-f8f2694faa97/publicMaterial
Udbyder
Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse
Offentligt udbud af Rammeaftale for rådgivning vedrørende støj
Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse
Udbudsbekendtgørelse
Tjenesteydelser
Del I: Ordregivende myndighed
CVR-nummer: 38683470
Postadresse: Arsenalvej 55
By: Hjørring
NUTS-kode: DK Danmark
Postnummer: 9800
Land: Danmark
Kontaktperson: Steffen Meldgaard Nielsen
E-mail: fes-ujs02@mil.dk
Telefon: +45 72513180
Internetadresse(r):
Overordnet internetadresse: https://www.ejendomsstyrelsen.dk/
Del II: Genstand
Offentligt udbud af Rammeaftale for rådgivning vedrørende støj
Nærværende udbud har til formål at indgå rammeaftaler, der imødekommer Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelses løbende behov for rådgivning relateret til støj. Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse vil således indgå en rammeaftale på området.
Der indgås aftale med op til tre rådgivere i prioriteret rækkefølge, hvilket har betydning for tildeling af konkrete honoraraftaler
Nærværende udbud har til formål at indgå rammeaftaler, der imødekommer Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelses løbende behov for rådgivning relateret til støj . Rådgivning kan blandt andet omfatte støj hidrørende fra virksomheder, flyvestationer, øvelsespladser og skyde- og øvelsesterræner. For en nærmere beskrivelse af de enkelte rådgivningsområder, henvises der til Aftalebilag 5 - Ydelsesbeskrivelse.
Omfanget af de enkelte opgaver, der rekvireres i henhold til rammeaftalen, vil i øvrigt blive fastlagt i den enkelte honoraraftale.
Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse vil indgå aftale med op til tre rådgivningsvirksomheder i prioriteret rækkefølge, hvilket har betydning for tildeling af konkrete honoraraftaler. Honoraraftaler op til en estimeret værdi af DKK 500.000,00 tildeles, som udgangspunkt, til den bedst prioriterede rådgiver, mens honoraraftaler med en estimeret værdi, der overstiger DKK 500.000,00, tildeles ved gennemførelse af miniudbud, hvor konkurrencen genåbnes og honoraraftaler tildeles på baggrund af tildelingskriteriet "bedste forhold mellem pris og kvalitet".
Rammenaftalen har en estimeret årlig værdi af DKK 4,00 mio., hvorfor den samlede estimerede værdi i hele rammeaftalens løbetid på fire år således er DKK 16,00 mio. Rammeaftalens maksimale årlig værdi er imidlertid DKK 8,00 mio., og den samlede maksimale værdi i hele rammeaftalens løbetid på fire år er derfor DKK 32,00 mio. De angivne oplysninger vedrørende rammeaftalens estimerede- og maksimale værdi skal forstås som den samlede værdi af rammeaftalerne med op til tre rådgivere.
Rammeaftalen træder i kraft, når rammeaftalen er underskrevet af begge parter dog tidligst den 9. januar 2024.
Rammeaftalen har en løbetid på fire år fra rammeaftalens ikrafttræden.
Del III: Juridiske, økonomiske, finansielle og tekniske oplysninger
Følgende mindstekrav er gældende i relation til rammeaftalen:
- Tilbudsgivers omsætning for de seneste tre disponible regnskabsår: Det er et mindstekrav, at tilbudsgivers gennemsnitlige årlige omsætning over de seneste tre disponible regnskabsår som minimum har udgjort DKK 6,00 mio.
- Tilbudsgivers soliditetsgrad for de seneste tre disponible regnskabsår: Det er et mindstekrav, at tilbudsgiver som minimum har haft en årlig soliditetsgrad på 10 % i hvert af de seneste tre disponible regnskabsår
Liste over og kort beskrivelse af udvælgelseskriterier:
Tilbudsgiver skal angive minimum fem og maksimum syv referencer vedrørende de betydeligste sammenlignelige arbejder, som tilbudsgiver har igangsat, udført eller afleveret i løbet af de seneste fem* år inden tilbudsfristen.
Det er mindstekrav, at:
- Af de minimum fem og maksimum syv referencer, vedrører mindst tre af referencerne støjberegning hidrørende fra virksomheder herunder fra enten terminalstøj fra en lufthavn, flyvestation eller lignende, skydebaner, skyde- og øvelsesområder og/eller fra veje. Det bemærkes, at det ikke er et krav, at samtlige de oplistede virksomhedstyper skal være repræsenteret tilbudsgivers referencer. Tilbudsgiver har således opfyldt nærværende mindstekrav, såfremt tilbudsgiver eksempelvis fremsender to referencer vedrørende støjberegning fra terminalstøj fra lufthavne og én reference vedrørende skydebane.
- Af de minimum fem og maksimum syv referencer vedrører mindst én reference beregning af flystøj.
- Af de minimum fem og maksimum syv referencer vedrører mindst én reference arbejde, hvor tilbudsgiver har udført støjmåling.
- Samtlige referencer have en kontraktsum på minimum DKK 50.000,00, hvoraf én af referencerne dog skal have en kontraktsum på minimum DKK 250.000,00.
Tilbudsgiver kan anvende én reference til opfyldelse af flere af mindstekravene. Eksempelvis vil to mindstekrav være opfyldt, hvis det angives, at én reference både vedrører støjberegning fra skyde- og øvelsesområder samt har en værdi på DKK 250.000,00. Det er dog uanset et krav, at der som minimum angives fem referencer. Angiver tilbudsgiver mere end syv referencer, vil udelukkende de første syv referencer i numerisk rækkefølge blive inddraget i vurderingen af tilbudsgivers egnethed.
For at Ejendomsstyrelsen kan vurdere, hvorvidt tilbudsgiver opfylder egnethedskravet, bør referencerne indeholde:
- Kort beskrivelse af ydelserne og omfanget heraf, som referencen omfatter.
- Oplysninger om størrelsen af tilbudsgivers honorar
- Angivelse af perioden hvori arbejdet er pågået. Kun den del af arbejderne, som er udført i perioden fra tilbudstidspunktet og fem år tilbage, vil blive tillagt vægt i vurderingen. Tilbudsgiver skal derfor angive, hvilke arbejder der er udført i perioden, såfremt projektet/opgaven er påbegyndt før perioden og/eller afsluttes efter tilbudstidspunktet.
- Hvilken kunde arbejderne blev udført for.
*Ejendomsstyrelsen har vurderet, at det er nødvendigt for at sikre tilstrækkelig konkurrence, at der tages hensyn til dokumentation for relevante arbejder, der er udført mere end tre år forinden ansøgningsfristens udløb i henhold til reglerne herom i udbudslovens § 155, nr. 2. Perioden er udvidet, idet det er vurderet, at en treårig periode ikke er tilstrækkelig for at sikre konkurrence om Rammeaftalen i forhold til de krav til referencer, som Ejendomsstyrelsen stiller, idet det vurderes, at ydelsesområdet af visse af referencerne alene udbydes i begrænset omfang (navnlig de referencer der omhandler rådgivning vedrørende beregning af flystøj).
1) Udenlandske virksomheder skal senest samtidig med arbejdets påbegyndelse registreres i Registeret for Udenlandske Tjenesteydelser (RUT).
2) Såfremt Rammeaftalen tildeles en sammenslutning af virksomheder (fx konsortium), skal deltagerne i sammenslutningen påtage sig solidarisk hæftelse og udpege en fælles befuldmægtiget.
3) Rammeaftalen indeholder krav om, at relevante medarbejdere, der varetager opgaver i forbindelse med opfyldelse af rammeaftalen, skal kunne sikkerhedsgodkendes til niveauet "FORTROLIGT", jf. statsministeriets sikkerhedscirkulære CIS nr. 10338 af 17. december 2014 vedrørende sikkerhedsbeskyttelse af informationer af fælles interesse for landende i NATO, EU, WEU, og andre klassificerede informationer samt informationer af sikkerhedsmæssig beskyttelsesinteresse.
4) Rammeaftalen indeholder krav om iagttagelse af en arbejdsklausul samt internationale konventioner. Der henvises til aftalebilag 3.
Del IV: Procedure
Del VI: Supplerende oplysninger
1) Deltagelse i udbuddet kan kun ske elektronisk via ordregivers anvendte elektroniske udbudssystem, Ethics, jf. pkt. I.3), hvor der er indsat link. For adgang til udbudsmaterialet skal tilbudsgiver være registreret som bruger. Registrering er vederlagsfri. Såfremt tilbudsgiver oplever problemer med systemet, kan Ethics support kontaktes på Ethics' kundeserviceportal eller på telefon (+45) 70227007.
2) Såfremt tilbuddet indeholder flere udgaver (versioner) af det samme dokument, vil den senest uploadede udgave som udgangspunkt være den gældende. Tidsangivelsen i det elektroniske udbudssystem er afgørende for, hvilken udgave der er den seneste. Dette gælder dog ikke, hvis det er tydeligt for Ejendomsstyrelsen, at den senest uploadede udgave ikke er den endelige, herunder hvis denne udgave ikke har noget materielt indhold. Ejendomsstyrelsen betragter herefter den næstseneste uploadede udgave af tilbuddet som den gældende udgave.
3) Al kommunikation i forbindelse med udbudsproceduren, herunder spørgsmål og svar, skal ske via det elektroniske udbudssystem, Ethics. Det er tilbudsgivers ansvar at holde sig opdateret om eventuelle offentliggørelser på Ethics.
4) Tilbudsgiveren vil blive udelukket fra deltagelse i udbudsproceduren, hvis tilbudsgiveren er omfattet af de i udbudsloven § § 134a-136 nævnte obligatoriske udelukkelsesgrunde, samt udelukkelsesgrundene anført i udbudslovens § 137, medmindre tilbudsgiver har fremlagt tilstrækkelig dokumentation for, at denne er pålidelig i overensstemmelse med udbudsloven § 138. Dokumentation for udelukkelse og egnethed vil indledningsvist ske ved udfyldelse af ESPD.
5) Før Ejendomsstyrelsens beslutning om tildeling af Rammeaftalen, skal Ejendomsstyrelsen kræve, at de tilbudsgivere, som Ejendomsstyrelsen har til hensigt at tildele rammeaftalen, fremlægger dokumentation for de oplysninger, der er afgivet i det fælles Europæiske udbudsdokument, jf. udbudslovens § 159, stk. 2. Tilbudsgiver skal have en passende frist til fremlæggelse af dokumentationen. Dokumentationen vedrører de i udbudsbekendtgørelsen stillede krav til tilbudsgivernes personlige, jf. ovenfor pkt. 4, og økonomisk og finansiel formåen:
• Tilbudsgivers personlige forhold: Serviceattest eller tilsvarende dokumentation inden for de seneste 6 måneder før tilbudsfristen. Serviceattesten skal indeholde oplysninger fra Skifteretten v. Domstolsstyrelsen, Skatteforvaltningen, ATP og Politiet (Kriminalregistret)
• Tilbudsgivers økonomiske og finansielle formåen: Årsregnskaber eller lignende dokumentation, herunder revisorpåtegnet erklæring vedrørende omsætningen, såfremt denne ikke fremgår af årsregnskabet. Hvis oplysningerne fremgår af tilbudsgivers offentliggjorte årsrapporter, er det ikke nødvendigt at fremsende ovenstående dokumentation.
• Støtteerklæring, såfremt tilbudsgiver baserer sig på andre enheders formåen.
• Konsortieerklæring, såfremt tilbudsgiver er en sammenslutning af virksomheder.
6) Vedr. restriktive foranstaltninger på baggrund af russisk involvering: EU har indført forbud mod at tildele kontrakter, der er omfattet af udbudsdirektiverne, til virksomheder med russisk involvering, der overskrider grænserne herfor, jf. artikel 5k i Rådets Forordning (EU) 2022/576 af. 8. april 2022 om ændring af forordning (EU) nr. 833/2014 om restriktive foranstaltninger på baggrund af Ruslands handlinger, der destabiliserer situationen i Ukraine. Inden tildeling af rammeaftalen, skal den tilbudsgiver, Ejendomsstyrelsen påtænker at tildele rammeaftalen indsende udfyldt og underskrevet tro- og loveerklæring om, at der ikke er nogen russisk involvering i rammeaftalen, der overskrider grænserne fastsat i artikel 5k i Rådets Forordning (EU) 2022/576 af. 8. april 2022 om ændring af forordning (EU) nr. 833/2014 om restriktive foranstaltninger på baggrund af Ruslands handlinger, der destabiliserer situationen i Ukraine.
Postadresse: Toldboden 2
By: Viborg
Postnummer: 8800
Land: Danmark
E-mail: klfu@naevneneshus.dk
Telefon: +45 72405600
Internetadresse: https://naevneneshus.dk/start-din-klage/klagenaevnet-for-udbud/
By: N/A
Land: Danmark
I henhold til lov om Klagenævnet for Udbud m.v. (loven kan hentes på www.retsinformation.dk), gælder følgende frister for indgivelse af klage:
Klage over ikke at være blevet udvalgt skal være indgivet til Klagenævnet for Udbud inden 20 kalenderdage, jf. lovens § 7, stk. 1, fra dagen efter afsendelse af en underretning til de berørte tilbudsgivere om, hvem der er blevet udvalgt, når underretningen er ledsaget af en begrundelse for beslutningen i overensstemmelse med lovens § 2, stk. 1, nr. 1, og udbudsloven § 171, stk. 2. I andre situationer skal klage over udbud, jf. lovens § 7, stk. 2, være indgivet til Klagenævnet for Udbud inden:
1) 45 kalenderdage efter at ordregiver har offentliggjort en bekendtgørelse i Den Europæiske Unions Tidende om, at ordregiver har indgået en kontrakt. Fristen regnes fra dagen efter den dag, hvor bekendtgørelsen er blevet offentliggjort.
2) 30 kalenderdage regnet fra dagen efter den dag, hvor ordregiver har underrettet de berørte tilbudsgivere om, at en kontrakt baseret på en rammeaftale med genåbning af konkurrencen eller et dynamisk indkøbssystem er indgået, hvis underretningen har angivet en begrundelse for beslutningen.
3) 6 måneder efter at ordregiver har indgået en rammeaftale regnet fra dagen efter den dag, hvor ordregiver har underrettet de berørte ansøgere og tilbudsgivere, jf. lovens § 2, stk. 2, og udbudsloven § 171, stk. 4.
4) 20 kalenderdage regnet fra dagen efter at ordregiver har meddelt sin beslutning, jf. udbudslovens § 185, stk. 2. Senest samtidig med at en klage indgives til Klagenævnet for Udbud, skal klageren skriftligt underrette ordregiver om, at klage indgives til Klagenævnet for Udbud, og om hvorvidt klagen er indgivet i standstillperioden, jf. lovens § 6, stk. 4. I tilfælde hvor klagen ikke er indgivet i standstill-perioden, skal klageren tillige angive, hvorvidt der begæres opsættende virkning af klagen, jf. lovens § 12, stk. 1. Klagenævnet for Udbuds emailadresse er angivet i pkt. VI.4.1)
Postadresse: Carl Jacobsens Vej 35
By: Valby
Postnummer: 2500
Land: Danmark
E-mail: kfst@kfst.dk
Telefon: +45 41715000
Internetadresse: www.kfst.dk