23948sdkhjf

Fakta om udbudet

EU-nr
Offentliggjort
18.07.2024
Udbudstype
Andre

Udbyder

I/S Vestforbrænding

Aftale om levering af varme fra Innargis geotermiske anlæg i Virum


I/S Vestforbrænding

431800-2024 - Forudgående underretning om direkte tildeling
Danmark – Varmt vand – Aftale om levering af varme fra Innargis geotermiske anlæg i Virum
OJ S 139/2024 18/07/2024
Bekendtgørelse med henblik på frivillig forudgående gennemsigtighed
Varer
1. Køber
1.1.
Køber
Officielt navn I/S Vestforbrænding
E-mail BJLI@vestfor.dk
Køberens retlige status : Offentligretligt organ, der styres af en lokal myndighed
2. Procedure
2.1.
Procedure
Titel Aftale om levering af varme fra Innargis geotermiske anlæg i Virum
Beskrivelse I/S Vestforbrænding ønsker at indgå en kontrakt om levering af geotermisk forsyningskapacitet og produceret geotermisk energi. Innargi planlægger at etablere, eje og drive det geotermiske anlæg med henblik på at stille forsyningskapacitet på mellem 10 og 40 MW geotermisk energi til rådighed for I/S Vestforbrænding, som løbende får leveret energi fra det geotermiske anlæg baseret på sine bestillinger af energi. Det geotermiske anlæg opføres på en grund, som er identificeret af I/S Vestforbrænding og efterfølgende godkendt og erhvervet af Innargi. I/S Vestforbrænding betaler særskilt for den kapacitet som stilles til rådighed (kapacitetsbetalingen) og for den leverede energi (driftsbetalingen). I/S Vestforbrænding etablerer, ejer og driver tilslutningsledningerne, ligesom I/S Vestforbrænding etablerer elektricitetsforbindelse til det geotermiske anlæg. I/S Vestforbrænding afholder omkostninger til elforbrug og omkostninger til tilslutning af el- og fjernvarmenettet. Innargi bærer undergrundsrisikoen ved projektet. Øvrige risici fordeles mellem I/S Vestforbrænding og Innargi. I overensstemmelse med varmeforsyningslovens § 20 e, stk. 1, nr. 2, indeholder kontrakten vilkår (a) om et loft over de omkostninger, som I/S Vestforbrænding skal afholde, (b) om etablering og effektiv drift af det geotermiske anlæg, herunder at I/S Vestforbrænding modtager en på forhånd aftalt andel i eventuelle effektiviseringsgevinster, (c) om, at I/S Vestforbrænding ikke pålægges omkostninger i forhold til det geotermiske anlæg, før det geotermiske anlæg leverer opvarmet vand, og (d) om, at I/S Vestforbrænding ikke pålægges omkostninger til en varmekapacitet, hvis ikke det geotermiske anlæg stiller denne kapacitet til rådighed for I/S Vestforbrænding i de perioder, der er fastsat i aftalen. I/S Vestforbrænding vil dog skulle godtgøre Innargi et beløb svarende til projektomkostningerne til erhvervelsen af grunden, hvis kontrakten må opsiges, fordi (i) der ikke kan opnås undergrundslicens, (ii) lokalplanen ikke tillader boring af geotermiske brønde, eller (iii) der ikke foreligger VVM-tilladelse.
Identifikator for proceduren 3aa52413-5980-4e02-8b9f-01dd6640a910
Udbudsprocedure Udbud med forhandling uden forudgående offentliggørelse
2.1.1.
Formål
Kontraktens art Varer
Primær klassificering   ( cpv ): 09321000   Varmt vand
Yderligere klassificering   ( cpv ): 45251141   Bygge-anlægsarbejde: geotermiske kraftværker
2.1.4.
Generelle oplysninger
Retsgrundlag
Direktiv 2014/25/EU
5. Delkontrakt
5.1.
Delkontrakt LOT-0001
Titel : Aftale om levering af varme fra Innargis geotermiske anlæg i Virum
Beskrivelse : I/S Vestforbrænding ønsker at indgå en kontrakt om levering af geotermisk forsyningskapacitet og produceret geotermisk energi. Innargi planlægger at etablere, eje og drive det geotermiske anlæg med henblik på at stille forsyningskapacitet på mellem 10 og 40 MW geotermisk energi til rådighed for I/S Vestforbrænding, som løbende får leveret energi fra det geotermiske anlæg baseret på sine bestillinger af energi. Det geotermiske anlæg opføres på en grund, som er identificeret af I/S Vestforbrænding og efterfølgende godkendt og erhvervet af Innargi. I/S Vestforbrænding betaler særskilt for den kapacitet som stilles til rådighed (kapacitetsbetalingen) og for den leverede energi (driftsbetalingen). I/S Vestforbrænding etablerer, ejer og driver tilslutningsledningerne, ligesom I/S Vestforbrænding etablerer elektricitetsforbindelse til det geotermiske anlæg. I/S Vestforbrænding afholder omkostninger til elforbrug og omkostninger til tilslutning af el- og fjernvarmenettet. Innargi bærer undergrundsrisikoen ved projektet. Øvrige risici fordeles mellem I/S Vestforbrænding og Innargi. I overensstemmelse med varmeforsyningslovens § 20 e, stk. 1, nr. 2, indeholder kontrakten vilkår (a) om et loft over de omkostninger, som I/S Vestforbrænding skal afholde, (b) om etablering og effektiv drift af det geotermiske anlæg, herunder at I/S Vestforbrænding modtager en på forhånd aftalt andel i eventuelle effektiviseringsgevinster, (c) om, at I/S Vestforbrænding ikke pålægges omkostninger i forhold til det geotermiske anlæg, før det geotermiske anlæg leverer opvarmet vand, og (d) om, at I/S Vestforbrænding ikke pålægges omkostninger til en varmekapacitet, hvis ikke det geotermiske anlæg stiller denne kapacitet til rådighed for I/S Vestforbrænding i de perioder, der er fastsat i aftalen. I/S Vestforbrænding vil dog skulle godtgøre Innargi et beløb svarende til projektomkostningerne til erhvervelsen af grunden, hvis kontrakten må opsiges, fordi (i) der ikke kan opnås undergrundslicens, (ii) lokalplanen ikke tillader boring af geotermiske brønde, eller (iii) der ikke foreligger VVM-tilladelse.
5.1.1.
Formål
Kontraktens art : Varer
Primær klassificering   ( cpv ): 09321000   Varmt vand
Yderligere klassificering   ( cpv ): 45251141   Bygge-anlægsarbejde: geotermiske kraftværker
5.1.2.
Udførelsessted
By : Virum
Postnummer : 2830
Landespecifik underafdeling (NUTS) : Københavns omegn   ( DK012 )
Land : Danmark
5.1.3.
Anslået varighed
Varighed 34   År
5.1.4.
Fornyelse
Højeste antal fornyelser : 2
Køberen forbeholder sig retten til at foretage yderligere indkøb fra entreprenøren som beskrevet her : Hvis Innargi vurderer, at det geotermiske anlæg fortsat vil kunne levere geotermisk energi ved udløbet af driftsfasen, så skal I/S Vestforbrænding på Innargi opfordring indgå i drøftelser om mulighederne for yderligere leveringer fra det geotermiske anlæg.
5.1.6.
Generelle oplysninger
Udbuddet er omfattet af aftalen om offentlige udbud (GPA) ja
Yderligere oplysninger : Kontrakten er inddelt i følgende faser: (a) godkendelsesfasen, som forventes at vare 9 måneder fra kontraktens underskrivelse, (b) efterforskningsfasen, som forventes at vare 16 måneder fra godkendelsesfasens afslutning, (c) anlægsfasen, som forventes at vare 13 måneder fra efterforskningsfasen afslutning, (d) driftsfasen, som forventes at vare 30 år fra kommisionering af det geotermiske anlæg, og (e) dekommisionering, som forventes at vare 6 måneder. Kontrakten kan forlænges med en eller flere tillægsperioder. Der er således ikke et højeste antal fornyelser. Der er alene oplyst antallet "2" for at indikere, at der kan være tale om flere fornyelser. I/S Vestforbrænding anslår samlet at skulle betale Innargi omkring 1.230 mio. kr. for leveringen af geotermisk forsyningskapacitet og produceret geotermisk varme i driftperiodens 30 år.
5.1.12.
Udbudsvilkår
Oplysninger om undersøgelsesfrister : I henhold til Lov om Klagenævnet for Udbud (lov nr. 593 af 2. juni 2016 om Klagenævnet for Udbud med senere ændringer) gælder følgende frister: I/S Vestforbrændning har mulighed for at sikre, at kontrakten i de tilfælde, der er nævnt i § 17, stk. 1, nr. 1, ikke erklæres for uden virkning, hvis (1) I/S Vestforbrændning forud for kontraktindgåelsen i Den Europæiske Unions Tidende har offentliggjort en bekendtgørelse, hvoraf det fremgår, at I/S Vestforbrændning agter at indgå kontrakten (denne bekendtgørelse), (2) kontrakten ikke er indgået inden udløbet af 10 kalenderdage regnet fra dagen efter den dag, hvor bekendtgørelsen er blevet offentliggjort, og (3) I/S Vestforbrændning finder, at indgåelsen af kontrakten uden forudgående offentliggørelse af en udbudsbekendtgørelse i Den Europæiske Unions Tidende er tilladt i henhold til udbudsloven eller EU-udbudsreglerne, jf. § 4, stk. 1. Klage over overtrædelse af EU-retten vedrørende indgåelse af offentlige kontrakter og kontrakter inden for forsyningsvirksomhed (EU-udbudsreglerne), som indgives i den periode på 10 kalenderdage, som er fastsat i § 4, stk. 1, nr. 2, kan ikke indbringes for domstolene, førend Klagenævnet for Udbud har truffet afgørelse i sagen, jf. dog stk. 2 og 3, jf. § 5, stk. 1. Klage over, at I/S Vestforbrændning i strid med udbudsdirektivet eller forsyningsvirksomhedsdirektivet har indgået en kontrakt uden forudgående offentliggørelse af en udbudsbekendtgørelse i Den Europæiske Unions Tidende, skal være indgivet til Klagenævnet for Udbud inden 30 kalenderdage regnet fra dagen efter den dag, hvor I/S Vestforbrændning har offentliggjort en bekendtgørelse i Den Europæiske Unions Tidende om, at I/S Vestforbrændning har indgået kontrakten, forudsat at bekendtgørelsen indeholder begrundelsen for I/S Vestforbrændnings beslutning om at tildele kontrakten uden forudgående offentliggørelse af en udbudsbekendtgørelse i Den Europæiske Unions Tidende, jf. § 7, stk. 3. Tilsvarende finder anvendelse, hvis der ved domstolene anlægges sag om, at EU-retten vedrørende indgåelse af offentlige kontrakter og kontrakter inden for forsyningsvirksomhed (EU-udbudsreglerne) er overtrådt, og sagsøgeren ikke forinden har indgivet klage til Klagenævnet for Udbud herom, jf. § 7, stk. 6.
5.1.16.
Yderligere oplysninger, mægling og gennemgang
Organisation med ansvar for klager Klagenævnet for Udbud
Organisation, der leverer supplerende oplysninger om udbudsproceduren I/S Vestforbrænding
Organisation, der leverer yderligere oplysninger om klageprocedurerne Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen
Organisation, der undertegner kontrakten I/S Vestforbrænding
6. Resultater
Værdien af alle kontrakter tildelt i denne meddelelse 1 230 000 000,00   DKK
Direkte tildeling :
Begrundelse for direkte tildeling : Kontrakter tildelt med henblik på forsyning af energi eller brændsel til fremstilling af energi
Anden begrundelse : Kontraktens hovedformål er levering af geotermisk energi, som er undtaget fra forsyningsvirksomhedsdirektivet, jf. artikel 23, litra b), når Innargi vil etablere, eje og drive det geotermiske anlæg og forpligte sig til at kunne levere en aftalt energimængde til I/S Vestforbrænding, og når I/S Vestforbrænding ikke yder afgørende indflydelse på udformningen af det geotermiske anlæg, uanset Innargi opfører det geotermiske anlæg med henblik på at levere geotermisk energi til I/S Vestforbrænding, og uanset I/S Vestforbrænding kan drage økonomiske fordele af anvendelsen af det geotermiske anlæg. Koncessionsdirektivet finder ikke finder anvendelse, da kontraktens genstand (geotermisk energi) klassificeres som en vare, mens koncessionsdirektivet kun finder anvendelse på koncessioner på bygge- og anlægsarbejder eller på tjenesteydelser. Udbudslovens afsnit II og III finder ikke anvendelse, når kontrakten er undtaget fra forsyningsvirksomhedsdirektivet i henhold til artikel 23, jf. udbudslovens § 18, stk. 1.
6.1.
Resultat delkontrakt-ID LOT-0001
6.1.2.
Oplysninger om vinderne
Vinder
Officielt navn Innargi Project II P/S
Tilbud
Tilbud – Identifikator 1
Identifikator for delkontrakt eller gruppe af delkontrakter LOT-0001
Værdien af resultatet 1 230 000 000,00   DKK
Kontraktoplysninger
Identifikator for kontrakten Aftale om levering af varme fra Innargis geotermiske anlæg i Virum
Kontrakten tildeles som led i en rammeaftale nej
Organisation, der undertegner kontrakten I/S Vestforbrænding
8. Organisationer
8.1.
ORG-0001
Officielt navn : I/S Vestforbrænding
Registreringsnummer : 10866111
Postadresse : Ejby Mosevej 219    
By : Glostrup
Postnummer : 2600
Landespecifik underafdeling (NUTS) : Københavns omegn   ( DK012 )
Land : Danmark
Kontaktpunkt : Bjarne Lillethorup
E-mail : BJLI@vestfor.dk
Telefon : +45 44857000
Internetadresse : https://vestfor.dk/
Denne organisations roller
Køber
Organisation, der leverer supplerende oplysninger om udbudsproceduren
Organisation, der undertegner kontrakten
8.1.
ORG-0002
Officielt navn : Innargi Project II P/S
Registreringsnummer : 44846977
Postadresse : Lyngby Hovedgade 85    
By : Kongens Lyngby
Postnummer : 2800
Landespecifik underafdeling (NUTS) : Københavns omegn   ( DK012 )
Land : Danmark
Kontaktpunkt : Lars Heineke
Telefon : +45 32 26 88 00
Internetadresse : https://innargi.com/
Denne organisations roller
Tilbudsgiver
Vinder af disse delkontrakter LOT-0001
8.1.
ORG-0003
Officielt navn : Klagenævnet for Udbud
Registreringsnummer : 37795526
Postadresse : Nævnenes Hus   Toldboden 2  
By : Viborg
Postnummer : 8800
Landespecifik underafdeling (NUTS) : Vestjylland   ( DK041 )
Land : Danmark
Telefon : +45 72 40 56 00
Denne organisations roller
Organisation med ansvar for klager
8.1.
ORG-0004
Officielt navn : Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen
Registreringsnummer : 10 29 48 19
Afdeling : Center for Offentlig Konkurrence (OK)
Postadresse : Carl Jacobsens Vej 35    
By : Valby
Postnummer : 2500
Landespecifik underafdeling (NUTS) : Byen København   ( DK011 )
Land : Danmark
E-mail : ok@kfst.dk
Telefon : +45 4171 5000
Internetadresse : https://www.kfst.dk/udbud/
Denne organisations roller
Organisation, der leverer yderligere oplysninger om klageprocedurerne
11. Oplysninger om bekendtgørelsen
11.1.
Oplysninger om bekendtgørelsen
Identifikator for bekendtgørelsen : d1fdc184-2424-4fca-ab57-0281fe54a2dc   - 01
Formulartype : Forudgående underretning om direkte tildeling
Bekendtgørelsestype : Bekendtgørelse med henblik på frivillig forudgående gennemsigtighed
Bekendtgørelsessubtype 26
Afsendelsesdato for bekendtgørelsen : 16/07/2024   19:14:30 (UTC)
Sprog, som denne bekendtgørelse er officielt tilgængelig på : dansk
11.2.
Oplysninger om offentliggørelsen
Bekendtgørelsesnummer : 431800-2024
EUT-S-nummer : 139/2024
Offentliggørelsesdato : 18/07/2024

Send til en kollega

0.048