Fakta om udbudet
Bestilling af materiale
Anmodning om deltagelse
Addresse
https://tender.konnect.dk/invite/532
Udbyder
Horsens Vand A/S og Odder Spildevand A/S
Vindere
Valgt firma
(29.11.2019)
OKNygaard A/S
Beringvej 19
8361 Hasselager
Vedligehold af grønne områder og vintertjenester
Horsens Vand A/S og Odder Spildevand A/S
Udbudsbekendtgørelse – forsyningsvirksomhed
Tjenesteydelser
Direktiv 2014/25/EU
Del I: Ordregivende enhed
32560156
Alrøvej 11
Horsens
8700
Danmark
Kontaktperson: Henning Pabst
Telefon: +45 76268726
E-mail: hpa@samn.dk
NUTS-kode: DK042
Internetadresse(r):
Overordnet internetadresse: www.samn.dk
33036604
Alrøvej 11
Horsens
8700
Danmark
Kontaktperson: Henning Pabst
Telefon: +45 76268726
E-mail: hpa@samn.dk
NUTS-kode: DK042
Internetadresse(r):
Overordnet internetadresse: www.samn.dk
Del II: Genstand
Vedligehold af grønne områder og vintertjenester
Nærværende udbud vedrører indkøb af vedligehold af grønne områder og vintertjenester på de til enhver tidomfattede adresser/lokationer. Der er fortrinsvistale om grøn vedligehold og vintertjeneste på arealer i tilknytning til tekniske installationer og anlæg som fx vandværker, rensningsanlæg, pumpestationer og regnvandsbassiner.
Horsens og Odder kommuner
Den udbudte Rammeaftale omfatter varetagelse af pleje og renhold af grønne områder samt vintertjeneste som beskrevet i Rammeaftalebilag A – Kravspecifikation og kriterier for tildeling på de til enhver tid omfattedeadresser/lokationer. Der er fortrinsvis tale om grøn vedligehold og vintertjenester på arealer i tilknytning til tekniske installationer og anlæg som fx vandværker, rensningsanlæg, pumpestationer og regnvandsbassiner.
Der forventes 1 forhandlingsrunde med alle prækvalificerede tilbudsgivere dog har ordregiver mulighed for at udvide forhandlingsrunderne. Den ordregivende myndighed forbeholder sig retten til at tildele kontrakten på grundlag af de første bud uden at indgå forhandlinger.
Der ydes ikke godtgørelse for udarbejdelse af ansøgnings- og tilbudsmateriale i forbindelse med prækvalifikationen eller tilbudsfasen, herunder deltagelse i forhandlingsmøder.
Ordregiver kan forlænge rammeaftalen 2 gange, hver gang i op til 12 måneder.
Objektive kriterier for valg af det begrænsede antal ansøgere:
Blandt de konditionsmæssige Ansøgere, der opfylder egnetheds- og dokumentationskrav udvælges antal ansøgere jf. ovenstående, som opfordres til at afgive tilbud, såfremt der modtages et tilsvarende antalkonditionsmæssige og egnede ansøgninger pr. delaftale.
Såfremt der ikke modtages ovenstående antal konditionsmæssige og egnede ansøgninger, vil Ordregiver udvælge de Ansøgere, der er konditionsmæssige og egnede, så længe Ordregiver vurderer, at antallet af udvalgte Ansøgere kan sikre en tilstrækkelig konkurrence om opgaven.
Udvælgelsen sker med udgangspunkt i mest relevante referencer og bedste egnethed i forhold til den konkrete opgave vurderet på de afleverede informationer på baggrund af valgte kriterier vedr. teknisk og/eller faglig formåen. Ved relevante referencer forståes referencer, der i videst muligt omfang i volumen- og produktmæssigt mod svarer nærværende udbud, samt at referencerne i videst muligt omfang er sammenlignelige med Ordregiver.
Ordregiver kan forlænge rammeaftalen 2 gange, hver gang i op til 12 måneder.
Del III: Juridiske, økonomiske, finansielle og tekniske oplysninger
Liste over og kort beskrivelse af betingelser:
Ansøgningen skal bestå af Det fælles europæiske udbudsdokument (ESPD), hvor de efterspurgte jf. nedenstående skal oplyses. ESPD'et er en egen-erklæring, der fungerer som foreløbigt bevis for, at Tilbudsgiver opfylder kriterierne med hensyn til udelukkelse, egnethed og udvælgelse.
Såfremt Ansøger baserer sig på andre enheders kapacitet, eller udgør en sammenslutning af virksomheder (konsortier), skal der afleveres flere ESPD'er, jf. udbudsbetingelserne punkt 2.3.
Ansøger skal udfylde følgende i ESPD'ets del II: Oplysninger om den økonomiske aktør:
— Punkt A: Oplysninger om den økonomiske aktør,
— Punkt B: Oplysninger om den økonomiske aktørs repræsentanter,
— Punkt C: Oplysninger om udnyttelse af andre enheders kapacitet,
— Punkt D: Oplysninger om udnyttelse af underleverandører.
Ansøger skal udfylde følgende i ESPD'ets del III: Udelukkelsesgrunde, hvor Ansøger skal bekræfte, at Ansøger ikke er omfattet af de obligatoriske udelukkelsesgrunde i Udbudslovens § 135, stk. 1-3 og § 136:
— Punkt A: Grunde vedr. straffedomme,
— Punkt B: Grunde vedr. betaling af skatter og afgifter eller bidrag til sociale sikringsordninger: Hvis der er udestående betalinger oplyses ”Ja” og det udestående beløb oplyses.
Ansøger skal under ESPD'ets del III, punkt C bekræfte, at denne ikke er omfattet af følgende frivillige udelukkelsesgrunde, jf. udbudslovens § 137:
— Forhold vedr. insolvens/konkurs el. lign., jf. nr. 2.
Disse oplysninger skal senere verificeres, jf. udbudsbetingelserne, 3.1.
Ansøger henvises i denne forbindelse til kapitel 3 i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens vejledning "ESPD-vejledning: "ESPD - Dokumentation og e-Certis”, der step for step beskriver, hvordan ESPD udfyldes korrekt.
Ansøger skal i ESPD-dokumentet angive hvilke delaftaler der ansøges om prækvalifikation på.
Ansøger skal udfylde ESPD dokumentet i TrueTender.
- Ansøgers omsætning i det seneste afsluttede regnskabsår,
- Ansøgers egenkapital i det seneste afsluttede regnskabsår.
Mindstekrav: Det er et mindstekrav, at ansøger har haft en årlig omsætning på minimum 3 000 000 DKK baseret på det seneste afsluttede regnskabsår.
Såfremt oplysninger om omsætning ikke ligger offentligt tilgængeligt, dokumenteres dette ved at ansøger fremsender en revisorpåtegnet erklæring.
Det er et mindstekrav, at ansøger har haft en positiv egenkapital, baseret på det seneste afsluttede regnskabsår. Egenkapitalen skal beregnes og oplyses efter metoden angivet i Årsregnskabslovens § 31 (LBK nr.1580 af 10.12.2015).
Såfremt oplysninger om omsætning ikke ligger offentligt tilgængeligt, dokumenteres dette ved at ansøger fremsender en revisorpåtegnet erklæring.
Mindstekrav: Erhvervsansvarsforsikring med oplysning om dækningssum på minimum 5 000 000 DKK kan fremvises inden rammeaftalens start.
- Ansøgers omsætning i det seneste afsluttede regnskabsår,
- Ansøgers egenkapital i det seneste afsluttede regnskabsår.
Ansøger skal anføre de op til fem (5) referencer, som Tilbudsgiver finder mest sammenlignelige med nærværende udbud, jf. udbudsbekendtgørelsens punkt II.2.9 i forhold til, hvad Ordregiver forstår som en ”sammenlignelig” reference.
- Såfremt der oplyses flere referencer, vurderer Ordregiver alene på de første fem (5) anførte referencer.
— Ansøgers referencer vurderes før Andre Enheders referencer,
— Er der flere Andre Enheder eller er ansøger et konsortium trækkes der lod blandt disse referencer,
- Ansøger trykker på ”+” for at få mulighed for at udfylde flere referencer,
- Referencerne skal være udført inden for de seneste tre (3) år regnet fra datoen for ansøgningsfristens udløb,
- Ordregiver vil se bort fra referencer der er ældre,
- For referencer med startdato der er ældre, men hvor der er afsluttet ydelser (delopgaver) inden for de seneste tre (3) år, vil Ordregiver alene vurdere på de ydelser (delopgaver), som Ansøger har løst inden for de senestetre (3) år regnet fra ansøgningsfristens udløb. Det er Ansøgers ansvar at udspecificere indholdet af referencen, så det tydeligt fremgår, hvilke ydelser (delopgaver) det drejer sig om.
Referencerne skal indeholde følgende:
1) Beskrivelse: Beskrivelse af opgaven/opgaverne med fokus på de elementer, som gør referencen sammenlignelig. Der kan desuden i beskrivelsen oplyses den/de periode(r), hvor opgaven har været udført(start- og slutdatoer);
2) Beløb: Opgavens/opgavernes værdi i DKK, dvs. det beløb som kunden har betalt for at få udført opgaven/opgaverne;
3) Dato: Dato for opstart (startdato) samt dato for færdiggørelsen (slutdato) af den seneste opgave, der er anført under ”Beskrivelse”. Er opgaven ikke afsluttet angives slutdatoen som datoen for udfyldelse af ESPD’et;
4) Modtagere: Kundenavn inkl. kontaktperson og telefonnummer på denne.
Ansøger har mulighed for at vedlægge supplement til besvarelsen, der ikke kan indeholdes i ESPD’et, f.eks. i form af billeder og illustrationer mv., jf. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens svar på: http://bedreudbud.dk/spoerg-eksperterne
Betalingsfristen er 30 dage netto fra korrekt modtaget faktura.
Falder sidste rettidige betalingsdato ikke på en bankdag, udskydes betalingsdatoen til førstkommende bankdag.
Ordregiver gør opmærksom på, at den udbudte Rammeaftale indeholder en social/etisk klausul samt arbejdsklausul, jf. Rammeaftalen punkt 38.
Del IV: Procedure
Del VI: Supplerende oplysninger
Ordregiver forbeholder sig ret til at anmode Ansøgere om at godtgøre, at samme juridiske enheds deltagelse i flere ansøgninger ikke medfører mulighed for gensidigt at påvirke indholdet af de forskellige Tilbudsgiverestilbud, herunder at der ikke følges en praksis, som kan true gennemsigtigheden og fordreje konkurrencen mellem de bydende. Såfremt dette ikke kan godtgøres, forbeholder Ordregiver sig ret til at afvise sådanne Ansøgere.
Ansøgere /Tilbudsgivere opfordres til at søge eventuelle uklarheder og usikkerheder afklaret ved at stille spørgsmål til udbuddet.
— Alle spørgsmål skal stilles i TrueTender ved at klikke på ”+” ikonet i øverste højre hjørne i boksen”Spørgsmål”,
— Herefter udfyldes dialogboksen med henvisning og spørgsmålet. Ved at klikke på ”Send” fremsendes spørgsmålet til Ordregiver,
— Ordregiver besvarer spørgsmål ved at uploade et spørgsmål & svar-dokument i boksen ”Udbudsdokumenter”.
Det er Ansøger/Tilbudsgivers eget ansvar at holde sig ajour med materialet i TrueTender.
I henhold til tidsplanen vil spørgsmål modtaget inden spørgefristen blive besvaret af Ordregiver, hvorimod spørgsmål modtaget efter spørgefristens udløb, alene vil blive besvaret, såfremt spørgsmålets karakter ikke gørd et uforholdsmæssigt byrdefuldt for Ordregiver at besvare spørgsmålet inden svarfristen.
Spørgsmål modtaget senere end 7 dage inden henholdsvis ansøgningsfristen og tilbudsfristen vil som udgangspunkt ikke blive besvaret.
Tilbudsgiver, Andre Enheder og Sammenslutninger, på Ordregivers opfordring, fremlægge dokumentation i henhold til udbudslovens § § 144 og 152 for de oplysninger, som er afgivet i ESPD’et. Nedenfor beskrives det, hvorledes denne dokumentation skal fremlægges.
Hvis Tilbudsgiver, Sammenslutningens deltagere eller Andre Enheder er fra Danmark fremlægges dokumentationen i form af en serviceattest fra Erhvervsstyrelsen.
Serviceattesten må maksimalt være 6 måneder gammel regnet fra fristen for fremsendelse af Serviceattesten, som fastsat af Ordregiver i opfordringsskrivelsen.
Hvis Tilbudsgiver, en eller flere af deltagerne i Sammenslutningen eller Andre Enheder ikke er fra Danmark, skal denne som udgangspunkt fremlægge de former for dokumentation, som fremgår af e-Certis. e-Certis er et online informationssystem, som skal benyttes til at finde frem til den rette dokumentation, der skal anvendes af EU-medlemslandene i forbindelse med udbud.
Såfremt disses lande ikke udsteder de relevante certifikater eller dokumenter, eller dækker disse ikke alle de relevante tilfælde, kan de erstattes af en erklæring under ed.
Anvendes edsaflæggelse ikke i det pågældende land, kan der i stedet anvendes en erklæring på tro og love.
Nævnenes Hus, Toldboden 2
Viborg
8800
Danmark
Telefon: +45 72405600
E-mail: klfu@naevneneshus.dk
Internetadresse: https://naevneneshus.dk/
Præcise oplysninger om klagefrist(er):
I henhold til LBK nr. 593 af 2.6.2016 om Klagenævnet for Udbud med senere ændringer (loven er tilgængelig på www.retsinfo.dk), gælder følgende frister for indgivelse af klage:
§ 7, stk. 2. Klage over udbud eller beslutninger omfattet af udbudslovens afsnit II eller III eller forsyningsvirksomhedsdirektivet, som ikke er omfattet af stk. 1, skal være indgivet til Klagenævnet for Udbud inden:
1) 45 kalenderdage efter at ordregiveren har offentliggjort en bekendtgørelse i Den Europæiske Unions Tidende om, at ordregiveren har indgået en kontrakt. Fristen regnes fra dagen efter den dag, hvor bekendtgørelsen er blevet offentliggjort;
2) 30 kalenderdage regnet fra dagen efter den dag, hvor ordregiveren har underrettet de berørte tilbudsgivere om, at en kontrakt baseret på en rammeaftale med genåbning af konkurrencen eller et dynamisk indkøbssystem er indgået, hvis underretningen har angivet en begrundelse for beslutningen;
3) 6 måneder efter at ordregiveren har indgået en rammeaftale regnet fra dagen efter den dag, hvor ordregiveren har underrettet de berørte ansøgere og tilbudsgivere, jf. § 2, stk. 2, eller udbudslovens § 171, stk. 4;
4) 20 kalenderdage regnet fra dagen efter at ordregiveren har meddelt sin beslutning, jf. udbudslovens § 185, stk. 2, 2. pkt. § 7, stk. 3. Har en ordregiver fulgt proceduren i § 4, skal en klage over, at ordregiveren i strid med Udbudsdirektivet eller forsyningsvirksomhedsdirektivet har indgået en kontrakt uden forudgående offentliggørelse af en udbudsbekendtgørelse i Den Europæiske Unions Tidende, være indgivet til Klagenævnet for Udbud inden 30 kalenderdage regnet fra dagen efter den dag, hvor ordregiveren har offentliggjort en bekendtgørelse i Den Europæiske Unions Tidende om, at ordregiveren har indgået en kontrakt, forudsat at bekendtgørelsen indeholder begrundelsen for ordregiverens beslutning om at tildele kontrakten uden forudgående offentliggørelse af en udbudsbekendtgørelse i Den Europæiske Unions Tidende.
Senest samtidig med, at en klage indgives til Klagenævnet for Udbud, skal klageren skriftligt underrette ordregiveren om, at klage indgives til Klagenævnet for Udbud, og om, hvorvidt klagen er indgivet i standstill perioden, jf. lovens § 3, stk. 1. I tilfælde, hvor klagen ikke er indgivet i standstill perioden, skal klageren tillige angive, hvorvidt der begæres opsættende virkning af klagen, jf. lovens § 12, stk. 1.
Klagenævnet for Udbuds egen klagevejledning kan findes på naevneneshus.dk
§ 6, stk. 4. Senest samtidig med at en klage indgives til Klagenævnet for Udbud, skal klageren skriftligt underrette ordregiveren om, at klage indgives til Klagenævnet for Udbud, og om, hvorvidt klagen er indgivet i standstill perioden, jf. § 3, stk. 1 eller 2, eller i den periode på 10 kalenderdage, som er fastsat i § 4, stk. 1, nr. 2. I tilfælde, hvor klagen ikke er indgivet i de nævnte perioder, skal klageren tillige angive, hvorvidt der begæres opsættende virkning, jf. § 12, stk. 1.
Carl Jacobsens Vej 35
Valby
2500
Danmark
Telefon: +45 41715000
E-mail: kfst@kfst.dk
Internetadresse: http://www.kfst.dk