23948sdkhjf

Vindmølleindustrien gik i rødt i 2012

På trods af rekordsalg satte en intens priskrig sit præg på det globale vindmøllemarked i 2012.
Den økonomiske krise ramte for alvor den globale vindmølleindustri i 2012. Selv om der blev opstillet hele 44.711 MW vindmøllekapacitet rundt om på kloden, måtte flere af branchens spillere sande, at det er svært at tjene penge i markedet for øjeblikket. Det viser en brancheanalyse foretaget af Dansk Aktieanalyse for Jyllands-Posten.

Analysen indeholder ikke data fra Enercon og GE Wind, men dækker ellers alle store europæiske og asiatiske producenter. Måler man på driftsoverskud sætter de to kinesiske selskaber Dongfang Electric og Guodian T&E Group sig på de to øverste pladser.

De to kinesiske selskaber beskæftiger sig dog med andet end vindmølleproduktion, og det er derfor usikkert, hvor meget de tjener på vindmøllerne. Sikkert er det dog, at listens nummer tre, Siemens Wind Power, skiller sig ud fra konkurrenterne i Europa med et driftsoverskud på godt 840 mio. kr.

I bunden af listen finder man Vestas med et driftsunderskud på 5,2 mia. kr. og Gamesa med et minus på 4,7 mia. kr.

- Selv om der er blevet opstillet rigtig mange vindmøller i 2012, har det været et svært år, hvor de færreste har formået at tjene penge, fordi møllerne er blevet solgt billigt på grund af hård konkurrence, siger senioranalytiker hos Sydbank, Jacob Pedersen, til Jyllands-Posten.

Han forklarer videre, at mange producenter nu mærker konsekvensen af, at de tidligere har været for optimistiske med hensyn til opbygning af produktionskapacitet og nu må acceptere store nedskrivninger.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156