23948sdkhjf

Total genovervejer nordjysk skifergasboring

Efter en kommunal beslutning om at få udført en fuld VVM-redegørelse forud for prøveboringen genovervejer franske Total og Nordsøfonden nu sit nordjyske skifergasprojekt.
Normalt udføres en VVM-redegørelse først, når der er foretaget en succesfuld prøveboring, men kommunalbestyrelsen i Frederikshavn Kommune har besluttet at få udført en VVM-redegørelse forud for prøveboringen ved Dybvad. Og det selvom både Energistyrelsen, Miljøstyrelsen, Naturstyrelsen og kommunens egen tekniske forvaltning har givet grønt lys for projektet. Det skriver Mandag Morgen ifølge JydskeVestkysten.

Det får nu det franske energiselskab Total og Nordsøfonden til at genoverveje sit skifergas-projekt i det nordjyske, da en fuld VVM-redegørelse er meget omfattende, og der ingen garanti er for, at der er skifergas i undergrunden.

Normalt kræves en VVM-redegørelse da også først, når der er foretaget en succesfuld prøveboring. Og ifølge Mandag Morgens kilder er det aldrig tidligere set, at en kommunalbestyrelse kræver en VVM-redegørelse, inden man ved, om der noget af værdi i undergrunden. Det skriver JydskeVestkysten.
Kommenter artiklen (4)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127