23948sdkhjf

Nyt om navne: Nyt videnscenter får divisionsdirektør

Det nye, nationale videnscenter for offshoreindustrien har udpeget 52-årige Morten Basse Jensen som divisionsdirektør.
Danmarks nye, nationale viden- og innovationscenter for offshoreindustrien har udpeget 52-årige Morten Basse Jensen som divisionsdirektør for divisionen for vedvarende energi ­ Offshore Renewables - i den kommende nye organisation.

Morten Basse Jensen tiltræder 1. maj og bliver dermed øverste ansvarlige i det ene af centrets to divisioner. Hans opgave bliver at styrke samarbejdet i havvindmølleindustrien og udbygge danske og internationale relationer.

- Morten Basse Jensen er valgt på baggrund af sine kompetencer inden for netværksdannelser og forretningsudvikling. Der er behov for tættere samarbejde og vedvarende internationalt fokus for at sikre den danske havvindmøllesektors andel i den globale vækst i sektoren. Vi er overbeviste om, at Morten Basse Jensen med både teknisk indsigt og forretningsmæssig erfaring er den helt rigtige til dette fremadrettede arbejde, siger bestyrelsesformand Anders Eldrup.

Initiativtager til Djurs Windpower
Morten Basse Jensen er 52 år og uddannet ingeniør og MBA. Han kommer fra en stilling som udviklingsdirektør for virksomheden Apro Wind i Grenå. Sideløbende har han været initiativtager til og nøgleperson i udviklingen af det regionale klyngesamarbejde Djurs Windpower, der har arbejdet målrettet på at sikre lokale virksomheder på Djursland andel i de arbejdspladser, der opstår i slipstrømmen på etableringen af Anholt Havvindmøllepark - i et tæt samarbejde med Offshore Center Danmark.

- Udover, at jeg er tekniker, vil jeg påstå, at jeg har indsigt i offshorevirksomhedernes behov og ønsker, ligesom jeg vil være i stand til at få dem til at arbejde endnu mere sammen, end vi oplever i dag, forklarer Morten Basse Jensen og tilføjer:

- Jeg kender forsyningskæden i offshoreindustrien ind og ud, fra udvikling af enkeltkomponenter til den færdige havvindmøllepark er i drift, og jeg føler mig derfor godt klædt på til at gå i dialog med offshore vindindustrien for at drøfte, hvordan den enkelte virksomhed kan få succes.

Organisationen er på plads
Med en ny, nationalt forankret bestyrelse, opdeling i divisionerne Oil & Gas og Renewables samt sammenlægning af flere offshoreorganisationer i et nyt domicil på havnen i Esbjerg, er der skabt en ny og stærk national offshoreorganisation, der skal sikre, at offshorebranchen i Danmark er rustet til at imødekomme kraftig vækst på offshoremarkedet i de kommende år.

Peter Blach er direktør for divisionen Oil & Gas, derudover er bestyrelsen i løbet af vinteren udvidet med forhenværende Dong-direktør Anders Eldrup som formand og forhenværende statsminister Poul Nyrup Rasmussen og direktør hos Maersk Oil Kurt Normann Nielsen som næstformænd for henholdsvis Renewables og Oil & Gas.

Udover en styrkelse af ledelse og bestyrelse er der med den ny, national organisation lagt op til tættere, strategisk samarbejde med brancheforeninger og de regionale energiklynger i landet.

- Offshoreindustrien skal blive ved med at sætte nye projekter i gang og tænke internationalt, og det skal ske i et samarbejde mellem det nationale videncenter og de regionale tiltag, siger Anders Eldrup.

Morten Basse Jensen modtog i 2012 som den første ’Landdistriktsprisen’ for sit arbejde for Djurs Windpower. Prisen er indstiftet af By- og Boligministeriet, og prisen uddeles en gang om året til ”… en ildsjæl, som har kæmpet for og haft succes med at skabe jobs i et af Danmarks landdistrikter.”

Torsdag den 2. maj kl. 14.30 indvies den nye organisation af finansminister Bjarne Corydon ved en højtidelighed og festlig reception på havnen i Esbjerg, hvor centerets nye navn og logo samtidig offentliggøres.

Det nye, nationale videncenter for offshoreindustrien er et innovationsnetværk, der er vokset ud af organisationerne

- Offshore Center Danmark
- Alliancen for Grøn Offshore Energi
- Green Offshore Center
- Knowledge Center fra Lindø Offshore Renewables Center

Klyngesamarbejdet modtog i 2012 den europæiske guldmedalje, som klyngeorganisation efter standarden ’Cluster Management Excellence Labels Gold’ - det højeste niveau en klynge organisation kan opnå i EU. Guldmedaljen er opnået i konkurrence med 350 netværks- og klyngeorganisationer fra hele Europa.

Morten Basse Jensen ­ Blå bog
Født i 1960, bosat i Grenaa med hustruen Lotte og sønnen Sebastian.

1983 ­ Akademiingeniør, Aalborg Universitet
1983-1986 ­ Projektleder, Per Udsen & Co.
1987-1991 ­ Project Manager, Volvo Australia, Australien
1992-1995 ­ Teknisk chef, Per Udsen & Co.
1995-1999 ­ Management konsulent, Sant + Bendix
2000-2004 ­ Divisionschef Sapa Profiler
2004-2006 ­ indehaver, ProjectNet
2006-2007 ­ Produktionsdirektør, Spectronic Denmark
2008-2009 ­ Adm. direktør Unistaal
2009 ­ MBA, Master in Management Technology, Aalborg Universitet
2010 ­ Business Development Director, Apro Wind samt direktør for Djurs Windpower
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094