23948sdkhjf

Energinet låner en milliard til installationen af ti  højspændingsstationer og opgraderingen af 45

Den Nordiske Investeringsbank (NIB) har indgået en 10-årig låneaftale med Energinet om at finansiere installationen af ti nye højspændingsstationer samt renovering og opgradering af 45 eksisterende højspændingsstationer i Danmark i perioden 2023-2025.

Det samlede beløb, der skal investeres i nye og renoverede højspændingsstationer i 2023-25, er på 6.190 mio., hvoraf NIB finansierer cirka 16 procent. 

Investeringerne i højspændingsstationer skal forberede elnettet på yderligere udbygning af vedvarende energi, styrke modstandsdygtigheden i det danske elnet og reducere varigheden af afbrydelser.

- Denne investering vil bidrage til Danmarks energiforsyningssikkerhed og driftseffektivitet i transmissionsnettet, som er en kritisk infrastruktur og en væsentlig forudsætning for transformationen mod et grønnere Danmark, siger André Küüsvek, NIB President og CEO.

Energinet og NIB har tidligere indgået to 10-årige låneaftaler om medfinansiering af opførelsen af Viking Link, den 760 kilometer lange jævnstrømsforbindelse med en kapacitet på 1,4 GW mellem Danmark og Storbritannien.

- NIB er en værdsat samarbejdspartner gennem flere år og Energinet er derfor glade for at NIB endnu engang bidrager til at understøtte Energinets ambitioner i den grønne omstilling, siger Torben Thyregod, økonomidirektør i Energinet.

Om NIB

NIB er en international finansiel institution, der er ejet af otte medlemslande: Danmark, Estland, Finland, Island, Letland, Litauen, Norge og Sverige. 

Banken finansierer private og offentlige investeringsprojekter i og uden for medlemslandene. 

NIB har den højest mulige kreditvurdering, AAA/Aaa, hos de førende kreditvurderingsinstitutter Standard & Poor’s og Moody’s. 

Kilde: NIB

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094