23948sdkhjf

Ewii køber sig ind i tech-firma

Udviklingen af fleksibilitet til energimarkedet er omdrejningspunktet i Ewii og FlexShapes samarbejde

Energikoncernen Ewii har opkøbt halvdelen af energytech-virksomheden FlexShape.

Det skriver Ewii i en pressemeddelelse.

Opkøbet skal være med til at sætte ekstra skub i udviklingen af fleksibilitet til energimarkedet, forklarer de.

- Omstillingen til vedvarende, grøn energi kræver, at vi udnytter og forbedrer fleksibiliteten på forbrugssiden. Vi skal med andre ord bruge energien klogere med nye løsninger, og de løsninger skal vi udvikle sammen med FlexShape, siger Lars Bonderup Bjørn, administrerende direktør i Ewii-koncernen.

Han øjner en "stærk frontposition" på området.

FlexShape, der udspringer af innovationsmiljøet på Aalborg Universitet, blev grundlagt i 2016 af professor i datalogi Torben Bach Pedersen og postdoc Laurynas Siksnys - ifølge Ewii to af de ledende eksperter inden for datadreven energifleksibilitet.

Har samarbejdet i fire år

Ewii har de seneste fire år samarbejdet med FlexShape i Flexible Energy Denmark-projektet.

Nu hvor Ewii har købt sig ind i FlexShape, fortsætter parløbet, og resultatet bliver nye fleksible, energioptimerende muligheder til glæde for markedet, forbrugere og virksomheder.

- I FlexShape kan vi ikke forestille os en bedre partner end Ewii på vores fælles rejse mod et energisystem med 100 procent vedvarende energi, siger Torben Bach Pedersen, der efter opkøbet fortsat vil eje 50 procent af virksomheden sammen med Laurynas Siksnys.

En åben standard

Et af de overordnede mål for FlexShape er at skabe en åben standard for at beskrive og udnytte fleksibiliteten i forskellige enheder som elbiler eller batterier.

- Lige nu findes der individuelle systemer til hver enhed, som igen bliver individuelt tilpasset det marked, der skal udnytte fleksibiliteten. I FlexShape har vi vendt det om og udvikler en generel, åben standard. Det vil gøre det lettere og hurtigere at nå frem til slutmålet - at udnytte fleksibiliteten i alle typer enheder på alle markeder - fordi alt ikke skal opfindes fra bunden hver gang, forklarer Torben Bach Pedersen.

Samtidig er virksomheden optaget af at kigge på løsninger til lokale energiflaskehalse. For eksempel, at elbilen ikke bare lader, når spotprisen er lav, men også tager hensyn til, om der er tilstrækkelig kapacitet på det lokale elnet og balancerer de forskellige hensyn.

FlexShape har fem ansatte og kontor i både Danmark og Litauen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078