23948sdkhjf

Dårlig varmeudnyttelse koster københavnske kontorer millioner

Hvert år smider erhvervsejendomme i hovedstaden flere millioner på grund af forkert indstillede eller defekte varmecentraler

Der er tusindvis af kroner at spare og samtidig kan man også give forsyningssikkerheden i København en hjælpende hånd, hvis man får indstillet varmecentralen i sin erhvervsejendom korrekt.

Sådan lyder konklusionen på en ny opgørelse fra Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, Hofor.

Opgørelsen viser, at forkert indstillede eller defekte varmecentraler hvert år koster københavnske kontorejendomme millioner af kroner.

Sidste år betalte 25 procent af hovedstadens cirka 1300 kontorejendomme en merbetaling på grund af dårlig varmeudnyttelse på samlet cirka fem millioner kroner, skriver Hofor i en pressemeddelelse.

Formålet med merbetalingen er ifølge områdechefen at give kunderne incitament til at få indstillet varmecentralen korrekt og dermed udnytte fjernvarmen bedre.

- Jo dårligere varmen udnyttes, jo større merbetaling får man som kunde. Det gælder både erhvervs- og privatkunder. Man kan modsat også få en bonus, hvis man har en velfungerende varmecentral og er god til at udnytte varmen, konstaterer John Halkjær Christensen, områdechef for fjernvarme i Hofor, og tilføjer, at merbetalingen kommer oven i regningen for det ekstra varmeforbrug, som et dårligt justeret anlæg kan medføre.

Går ud over forsyningssikkerheden

De mange dårligt fungerende varmecentraler har også konsekvenser for fjernvarmesystemet i København.

John Halkjær Christensen forklarer, at jo dårligere varmecentralerne fungerer, jo mere vand skal varmeværkerne pumpe rundt i fjernvarmesystemet i København. Det øger tabet af varme i fjernvarmenettet og koster ekstra strøm til at pumpe vandet rundt til kunderne. Og kraftvarmeværkerne mister effektivitet, så de skal bruge mere energi til at producere fjernvarme.

- Budskabet om at spare på energien ved at få indstillet varmecentralen korrekt er ekstra vigtigt i en tid, hvor den europæiske energikrise ikke er ovre. Dårligt justerede varmeanlæg vil altid lægge et større pres på fjernvarmesystemet, når det er koldt, og vi skal fordele varmen rundt til kunderne, siger John Halkjær Christensen og tilføjer, at i yderste konsekvens kan det blive svært for forsyningsselskabet at levere varme til alle, hvis flere varmecentraler begynder at køre dårligt.

Kontorejendomme står for 15 procent af det samlede fjernvarmeforbrug i hovedstaden, og Hofor kontakter løbende ejerne af ejendomme, der er dårlige til at udnytte fjernvarmen, og tilbyder dem råd og vejledning, skriver selskabet.

Se nøgletal for:
Læs mere om: Fjernvarme
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.55