23948sdkhjf

Selskab bag Megaton-energipark til 60 milliarder sender første officielle ansøgning

Med en såkaldt konceptansøgning til Ringkøbing-Skjern Kommune tager Greengo Energy officielt hul på planlægningen af det enorme energiprojekt, Megaton

Det første officielle skridt mod planen om at bygge Nordeuropas største energipark i Vestjylland til 60 milliarder er nu taget.

Det sker med den konceptansøgning, som Greengo Energy har sendt til Ringkøbing-Skjern Kommune, skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

En konceptansøgning er ellers et utraditionelt greb, erkender udviklingsdirektør i Greengo Energy, Jacob Hänel Christensen.

- Vi vil gerne gøre tingene, så grundigt og ordentligt, som vi kan. Megaton er et stort projekt. Derfor har vi lidt utraditionelt valgt at sende en konceptansøgning, som angiver rammerne. Senere vil konceptansøgningen blive fulgt op med konkrete ansøgninger på enkelte delprojekter.

Megaton, som energiparken hedder, skal efter planen bestå af et Power-to-X-anlæg øst for Tarm, 4000 hektar solceller, 30 landmøller og 130 kystnære møller på havet. 

Eftersom ansøgningen kun sætterne rammerne for energiparken, er der således ikke angivet, hvor man ønsker at placere de mange hektar solceller og 30 landvindmøller i kommunen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062