23948sdkhjf

196 offentlige millioner til pyrolyse-udvikling

Med brug af brun raffinering – og især pyrolyse – kan klimaet skånes for millioner af tons CO2 i 2030, og samfundet kan få mere bæredygtig og grøn energi.

Derfor annoncerer Fonden for Retfærdig Omstilling nu 196 millioner kroner til at udvikle blandt andet teknologien bag pyrolyse.

Det oplyser Erhvervsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Midlerne fra fonden bliver udmøntet af et indstillingsudvalg med 14 medlemmer, der har erhvervsmæssig indsigt og teknisk ekspertise inden for klima- og energiområdet. Formand for indstillingsudvalget er Peter Hansen, der er CEO for energiteknologi-virksomheden Welltec, og han ser de nye midler som et skub i den rigtige retning.

- Brun bioraffinering er en helt central teknologi, når det drejer sig om at konvertere rest- og affaldsprodukter fra for eksempel landbruget til grøn energi og kulstof, som kan optage CO2. Især pyrolyse har et kæmpestort potentiale i klimaomstillingen, men lige nu er teknologien stadig på demonstrationsniveau. Vi har brug for forskning og innovation, så teknologien kan udvikles og kommercialiseres, og der hurtigst muligt kan skabes et marked. Den udvikling skal midlerne fra Fonden for Retfærdig Omstilling sætte fart på, siger Peter Hansen i pressemeddelelsen.

Det bliver muligt for små, mellemstore og store virksomheder, offentlige aktører, klynger, GTS’er, videninstitutioner, konsortier eller partnerskaber samt andre relevante aktører at søge midlerne fra Fonden fra Retfærdig Omstilling.

Midlerne kan bruges til forsknings- og udviklingsaktiviteter, forprojekter og investeringer i bygninger og anlæg mv.

Vurderingen er, at der ligger op mod 1.000 nye arbejdspladser i den nye sektor. Det stiller krav om efteruddannelse og omskoling, og derfor kan projekter også få støtte til kompetenceløft af arbejdskraft.

Om fonden

Der er afsat op til 196 millioner kroner fra Fonden fra Retfærdig Omstilling til indsatsen Udvikling af brun bioraffinering såsom pyrolyse.

Ansøgere kan være små, mellemstore og store virksomheder, offentlige aktører, klynger, GTS’er, videninstitutioner, konsortier eller partnerskaber samt andre relevante aktører.

Kun aktiviteter i Nord- og Sydjylland er støtteberettigede, og projekter skal være afsluttet inden for tre år.

Ansøgningsfrist er tirsdag den 20. juni 2023 kl. 12.00.

Kilde: Erhvervsstyrelsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079