23948sdkhjf

VE-organisation får ny forperson

Klima- og miljøorganisationen VedvarendeEnergi har fået ny forperson.

Valget er faldet på Kathrine Olldag, chefkonsulent i Dansk Industris Team Politikudvikling og tidligere folketingsmedlem for Radikale Venstre.

Som politiker har Kathrine Olldag haft flere ordførerskaber blandt andet indenfor skat, integration, landdistrikter og fødevarer, og så har grøn omstilling i praksis været en mærkesag og mangeårig interesse for hende, oplyser VedvarendeEnergi i en pressemeddelse.

Derfor er det med stor spænding Kathrine Olldag træder ind i VedvarendeEnergis bestyrelse, fortæller hun.

- Det er med ærefrygt og glæde at jeg overtager posten som forperson for VedvarendeEnergi efter dedikerede og fantastiske Jonathan Ries. Det er hamrende spændende at arbejde med den grønne omstilling i hverdagen, og det er netop det fokus vi har i VedvarendeEnergi i vores konkrete aktiviteter og projekter. De tæller blandt andet grønne reparationsværksteder, events og formidling om klima på uddannelsesinstitutioner, festivaler og folkemøder, internationale klimatilpasningstiltag, lokale energifællesskaber – og råd og vejledning om energieffektivisering og ressourcebesparelser. Civilsamfundet har så meget at byde ind med, og det viser vores arbejde i den grad. Jeg glæder mig max til samarbejdet, siger hun i pressemeddelelsen.

Grøn omstilling i praksis er i højsædet

Hos VedvarendeEnergi står grøn omstilling i praksis i højsædet – bl.a. gennem borgernære løsninger, lokalt engagement og aktivt medborgerskab – ligesom det gør for Kathrine Olldag.

For hende handler grøn omstilling i praksis om alt fra affald og cirkulær økonomi, opstilling af flere vindmøller og elbiler på vejene, udfasning af gas som opvarmningskilde, energireformer og grønne skattereformer, som Kathrine Olldag har været med til at lave aftaler om i sin tid som folkevalgt. Udover de politiske tiltag, handler det for Kathrine Olldag også om at vi skal tænke anderledes.

- Det gør det, fordi den grønne omstilling er noget, vi alle sammen skal hjælpe med. Det handler også om personlige valg. Nu kommer jeg oprindeligt fra Vestjylland, og der er vi jo vant til, at der ikke kommer nogen og hjælper os. Dér gør vi tingene selv. Så jeg er stor tilhænger af den tilgang, hvor man også tænker ’Hvad kan jeg selv gøre for at ændre min hverdag, hvordan kan jeg hjælpe til? Hvordan kan jeg hakke ton af min CO2-udledning?’, siger hun.

Kathrine Olldag tiltræder posten som forperson efter Jonathan Ries, som efter ni år i bestyrelsen søger nye udfordringer.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.97