23948sdkhjf

Festival dækker sit energiforbrug med grøn strøm

NorthSide-festivalen i Aarhus fra 1. til 3. juni får sit energiforbrug dækket af grøn strøm fra vedvarende energikilder.

Det oplyser OK i en pressemeddelelse, og selskabet er igen officiel grøn energipartner.

Udover grøn strøm leverer energiselskabet OK HVO Biodiesel til NorthSide-festivalens maskinpark og stiller også batteridrevne ladestandere til rådighed.

Hvad er HVO Biodiesel?

  • HVO (Hydrated Vegetable Oil) Biodiesel er et alternativ til almindelig diesel, der er 100 procent biologisk.
  •  Selvom biodieselen er biologisk, har den samme tekniske egenskaber som fossil diesel.
  • Til gengæld udleder man med HVO op til 90 procent mindre CO2 og reducerer NOx-gasser med op til 30 procent.

Kilde: OK

- I OK ønsker vi at tage medansvar for klimaet og bidrage aktivt til den grønne omstilling. Derfor er det helt naturligt for os at indgå et partnerskab med NorthSide, som har manifesteret sig som Danmarks mest bæredygtige festival. Vi er meget glade og stolte over at fortsætte vores gode energisamarbejde med NorthSide-festivalen, siger René Toldbod, der er HR- og Kommunikationsdirektør i OK.

Hos NorthSide er omlægningen til grøn strøm en milepæl for ambitionerne for fremtidens festival. 

- Ikke nok med at det nedbringer vores CO2-udledning betragteligt, så er det også med til at facilitere de næste skridt på rejsen. De transportable ladestandere fra OK har nemlig muliggjort, at vi også har kunne sætte gang i arbejdet med at transformere vores transport- og logistikløsninger til el-drevne versioner, som er én af de næste store ting, vi arbejder på, forklarer bæredygtighedsansvarlig Martin Thim fra NorthSide.

Hvad er grøn strøm på NorthSide?

  • Grøn strøm er en betegnelse for el, som er produceret og transporteret ved hjælp af vedvarende energikilder, såsom sol, vind, biogas, biomasse eller geotermisk energi. Med andre ord: El produceret på en CO2-neutral måde.
  • Som leverandør af grøn strøm køber OK certifikater fra vedvarende energikilder svarende til den mængde af energi, som NorthSide bruger. 
  • Det betyder, at strømforbruget til elguitarer, forstærkere, madboder osv. kommer fra bæredygtige energikilder som f.eks. danske vindmøller.

Kilde: OK

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094