23948sdkhjf

Silkeborg Kommune gennemfører solcelleprojekt på trods af lovændringer

På trods af den netop gennemførte lovændring på solcelleområdet har Silkeborg Kommune valgt at følge et igangsat solcelleprojekt til dørs og fortsat satse på solcellerne.
Den første af tre udbudsrunder er netop gennemført, og fem skoler og en del af rådhuset vil i løbet af juli og august få de første solceller på tagene.

- Trods de ændrede regler på solcelleområdet, er det stadig en fornuftig investering. Derfor fortsætter vi arbejdet med at opsætte solceller på de udvalgte skoler og på rådhuset til gavn for både miljøet og økonomien i kommunen, siger Thomas Kjems Lyngvad, der er ingeniør ved Silkeborg Kommune.

Mange kvalificerede bud
Der har været stor interesse for at byde på solcelleprojektet, og i alt 23 virksomheder har afgivet tilbud. I vurderingen af tilbuddene har kvalitet og sikkerhed været nøgleord, og der er blandt andet lagt vægt på, at de udførende medarbejdere har en såkaldt KSO-certificering som garanti for god kvalitet i det udførte arbejde. Vinderen af udbuddet er Vejle-virksomheden Sunit.

- Der har været rigtig mange kvalificerede virksomheder, som har budt ind på opgaven. Vinderen er valgt ud fra en samlet vurdering af, hvor meget anlægget kan producere, projektets pris samt projektstyringen, oplyser ingeniør Palle Holdt fra rådgivningsvirksomheden Balslev.

Den anden budrunde kommer i august og den tredje i september. Udbudsformen for de to næste faser vil først ligge fast, efter at kommunen og deres rådgiver har evalueret den netop gennemførte runde. I samme omgang besluttes hvilke bygninger, der skal have sat solceller på taget i anden og tredje fase.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093