23948sdkhjf

E.ON og Energinet.dk vil udskifte 60 år gamle søkabler

Svenske E.ON og danske Energinet.dk samarbejder i øjeblikket om at udskifte gamle søkabler imellem Sjælland og Sverige. De ældste kabler har op til 60 år på bagen.
Det skriver Energinet.dk.

Det er den nuværende 132 kV-forbindelse over Øresund, som E.ON og Energinet.dk nu vil erstatte med nye kabler med nogenlunde samme overføringsevne. Forbindelsen består af to 132 kV-systemer, der går fra Helsingør til nord for Helsingborg, og det ene system har mere end 60 år på bagen.

- Forbindelserne mellem Sjælland og Sverige er vigtige. De er med til at understøtte forsyningssikkerheden i Østdanmark, og de sikrer, at vi kan eksportere strøm, når der er rigeligt i Danmark, og importere strøm, når der er behov for det. Forbindelserne har stor værdi i det nordiske elmarked, siger udviklingsdirektør Dorthe Vinther på Energinet.dk’s hjemmeside. Hun understreger samtidig, at der endnu ikke er truffet beslutning om at udskifte kablerne.

Energinet.dk har tidligere arbejdet på at erstatte 132 kV-forbindelsen mellem Helsingør og Helsingborg med en helt ny 400 kV-forbindelse mellem Amager og Malmø. Men den løsning er ifølge udviklingsdirektøren ikke mulig, fordi den ikke passer ind i de svenske netudbygningsplaner.

Da E.ON og Energinet.dk stadig undersøger projektet, er det endnu uvist, hvornår kablerne kan skiftes.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094