23948sdkhjf

EnergiMidt lyser op i Silkeborg

Silkeborg Kommune går snart i gang med anden etape af kommunens gadelysrenovering. EnergiMidt skal varetage opgaven, som er en del af et større energibesparelsestiltag.
I løbet af 2014 skal EnergiMidt udskifte 4000 gadebelysningsarmaturer og efterfølgende yderligere 2000. Udskiftningen sker som en del af en større belysningsstrategi, der blandt andet skal sikre energibesparelser og mere komfort for kommunens borgere.

- Vi har fremskyndet processen, så vi er faktisk kommet i gang tidligere end oprindeligt planlagt. Vi kan lige så godt høste den økonomiske gevinst så hurtigt som muligt. Samtidig har EnergiMidt givet os en skarp pris, som gør, at vi oven i købet kan nå mere end forventet, fortæller Stig P. Autzen, som er vejingeniør i Silkeborg Kommune, Vej og Trafik.

Silkeborg Kommune har store forventninger til samarbejdet med EnergiMidt, som – med undtagelse af en kort periode, har stået for kommunens gadebelysning i mange år. En del af arbejdet går også ud på at kabellægge de resterende luftledninger i kommunen.

- Luftledninger er mere udsatte i forhold til sne, storm og isslag, og derfor er kabler i jorden lig med større driftssikkerhed. Derudover pynter det jo også i bybilledet at slippe af med luftledningerne, og byrådet har bevilliget penge til, at vi kan renovere byens fortove og kantsten samtidig, når vi alligevel skal i gang med at grave, siger Stig P. Autzen.

Udsigt til drifts- og energibesparelser
Silkeborg Kommunes belysningsstrategi skal sikre et mindre elforbrug og dermed mindre CO2-udledning. Derudover skal den fremtidssikre kommunens lysanlæg, som efterhånden er af ældre dato, hvilket betyder, at de tilhørende pærer er ved at udgå. Silkeborg Kommune bruger på nuværende tidspunkt cirka fire millioner kWh hvert år alene på vejbelysning, så det tal skal reduceres med den nye belysningsstrategi, som EnergiMidt skal være med til at føre ud i livet.

- Silkeborg Kommune kommer fremadrettet til at bruge langt mere energivenlige LED-løsninger med mulighed for dæmpning. Man vil jo gerne arbejde sig henimod at kunne genetablere belysning om natten men samtidig reducere energiforbruget og CO2-udledningen. Det skal vi hjælpe kommunen med, siger Jørgen Due Thomsen, forretningschef hos EnergiMidt.

EnergiMidt samarbejder – foruden Silkeborg Kommune – med 10 andre danske kommuner omkring gadebelysning.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078