23948sdkhjf

Skifergasulykke: Norsk fracking-anlæg går op i røg

28. juni brændte hele maskinparken ved norske Statoils skifergasanlæg i Monroe County i den nordamerikanske stat Ohio. 100 ton kemikaliemiks frygtes at være løbet ud og være årsagen til, at flere tusinde fisk er fundet døde i en nærliggende elv.
Det skriver det norske medie Teknisk Ukeblad.

Omkring 30 eksplosioner i anlægget gjorde det vanskeligt at slukke ilden, som ifølge mediet først var endeligt slukket flere dage senere. Ingen personer kom til skade under ulykken, men 25 naboer til brøndområdet blev evakueret.

Statoil er nu i gang med at undersøge årsagen til ulykken.

- Dette var en alvorlig hændelse og Statoil har igangsat en intern undersøgelse for at skabe klarhed omkring, hvad der forårsagede branden, lære af det der skete og eventuelt iværksætte nye tiltag for at forhindre, at det sker igen. Det skriver pressetalsmand i Statoil, Knut Rostad, i en mail til Teknisk Ukeblad.

Umiddelbart efter branden satte delstatsmyndighederne i Ohio sammen med de føderale myndigheder og Statoil gang i en kortlægning af miljøkonsekvenserne af branden. Kortlægningen har foreløbigt vist, at omkring 100 ton med forskellige kemikalieprodukter var lagret på området. Største delen af dette løb ud i forbindelse med branden og kan ifølge amerikanske myndigheder være årsagen til, at mere end 11.000 fisk er fundet døde i en nærliggende elv.

Brandårsag
På nuværende tidspunkt ser det ifølge en rapport fra de amerikanske miljømyndigheder ud til, at branden opstod i forbindelse med en lækage fra en hydrauliklinje, hvor varmt udstyr angiveligt har antændt hydraulikvæsken, skriver Teknisk Ukeblad.

Statoil forsætter imidlertid sine undersøgelser og er ikke kommet med nogen konklusion endnu. Pressetalsmanden oplyser dog overfor mediet, at branden var begrænset til udstyr på anlægget.

Originalartikel: http://www.tu.no/petroleum/2014/08/07/he...
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094