23948sdkhjf

Frederiksberg Energi går vind-vejen

Byggeriet har fulgt tidsplanen, og Frederiksbergs to vindmøller står nu klar. Frederiksberg Energi overtog dem den 15. juni.
Frederiksberg vil snart være leveringsdygtig i grøn vindenergi. Mandag den 15. juni overtog Frederiksberg Energi officielt de to vindmøller, som virksomheden i september 2014 indgik købsaftale med European Energy om.

Vindmøllerne er i den mellemliggende periode blevet opført ved St. Røttinge, og de har kørt upåklageligt i en testperiode op til afleveringen. Borgmester og formand for Frederiksberg Energi, Jørgen Glenhøj, siger:

- Jeg har længe set frem til, at Frederiksberg skulle modtage grøn energi fra egne vindmøller. Med den aktuelle overtagelse af vindmøllerne kommer vi endnu et skridt nærmere at være en C02-fri by. Målet er at være C02-fri i 2035, og her spiller vindmøllerne en central rolle.

De to møller forventes at producere omkring 22 millioner kWh om året. Det dækker Frederiksberg Kommunes eget elforbrug samt forbruget i Frederiksberg Energi-koncernen.

At vindmøllerne på Sydsjælland rent faktisk producerer den mængde energi til kommunen og energikoncernen dokumenteres med et såkaldt oprindelsesbevis. Det er et bevis på, at man har tilført elnettet den samme mængde grøn energi, som man bruger.

Fakta om vindmøllerne
• Frederiksbergs vindmøller er af typen Vestas V117 3300
• Det er de første vindmøller af denne type, der bliver opført på Sjælland
• De er hver 149,9 m høje
• Hver vinge er 57,5 meter lang og vejer 14 tons
• Vindmøllerne er opført ved St. Røttinge
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.22