23948sdkhjf

Elkunderne hos Seas-NVE rejser vindmølle

Via elproduktet GlobalEnergi og Klimafonden rejser Seas-NVEs elkunder nu deres første vindmølle på Sjælland. Lidt af en milepæl, lyder det.
Seas-NVE tilbyder sine kunder elproduktet GlobalEnergi - og det er her igennem det nu er lykkedes at spare op til den første vindmølle.

- GlobalEnergi er et elprodukt. Det er vores tilbud til klimabevidste forbrugere. Når man køber GlobalEnergi, donerer man 12 øre ekstra per kilowatttime. Donationerne opsamles i Klimafonden. Det er en uafhængig fond, og midlerne i fonden kan derfor ikke kanaliseres tilbage til Seas-NVE. Midlerne investeres i vedvarende energi, lyder det fra presseansvarlig Kristoffer Høst-Madsen hos Seas-NVE.

Der har været en stærkt stigende interesse for GlobalEnergi i de seneste fem år, hvilket betyder at Klimafonden nu kan investere i den første vindmølle.

- Det er en vigtig milepæl, at Klimafonden investerer i sin første vindmølle. Det er den store indsats og opbakning til GlobalEnergi, som gør denne begivenhed mulig. Og det er et godt bevis på, at vi i fællesskab kan bidrage reelt til den grønne omstilling, siger Jesper Hjulmand, der er administrerende direktør for Seas-NVE..

Den nye mølle
Den nye mølle står i Store Røttinge ved Tappernøje og det er European Energy, der har udviklet projektet.

- Møllen er en Vestas V117 3 MW og lige præcis denne Vestas-mølle er den første af sin slags på Sjælland, fortæller Kristoffer Høst-Madsen.

Møllen er 150 meter høj og forventes at producere 10 millioner kilowatttimer om året. Det svarer til forbruget i 2.500 almindelige husstande.

Mere VE i fremtiden
Vindmøllen i Tappernøje er som nævnt Klimafondens og elforbrugernes første investering i vedvarende energianlæg. Nu vendes næsen mod den næste VE-investering.

- Det er for tidligt at sige noget om, hvilket VE-anlæg der investeres i næste gang. Her spiller den teknologiske udvikling også en rolle. Produktion af vedvarende energi er et innovativt område, og vi følger naturligvis med i udviklingen. Men det korte svar på spørgsmålet om, hvad det næste VE-anlæg bliver, er, at vi vurderer pris/kvalitet/levetid meget nøje, således at Klimafonden kan investere ansvarligt. Det er jo betroede midler, og det ansvar er vi os meget bevidste om, understreger Kristoffer Høst-Madsen.

Og selvom det har taget godt fem år at spare sammen til den første mølle, så ventes der ikke at gå lige så lang tid til næste investering.

- De seneste år har der været en stigende interesse og tilslutning til produktet, og vi forventer derfor, at der går væsentligt kortere tid mellem investeringerne i VE-anlæg fremover, slut Kristoffer Høst-Madsen.

Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141