23948sdkhjf

Kæmpe vindmøllepark på vej i Sønderjylland

Sønderborg Forsyning har hyret K2 Management til at gennemgå projektetplanerne for den kystnære vindmøllepark Lillegrund, der på sigt kan blive op til 520 MW.
Planer om at opføre vindmølleparken Lillegrund er tidligere blevet lagt på hylden. Nu vækker Sønderborg Forsyning de planer til live igen med ansættelsen af projektudvikler K2 Management.

- Vi skal opstille en ny forretningsmodel for Sønderborg Forsyning i forhold til, at Sønderborg Kommune vil være CO2-neutrale i 2029. Vi skal udarbejde en ny model for økonomien. Og så skal vi hjælpe dem med salgsmaterialet, da de skal ud og finde investorer, fortæller Michael Holm fra K2 Management til Energy Supply.

I første omgang kommer K2 Management til at arbejde med et projekt på 100-120 MW.

- De 100-120 MW er nok til at hjælpe Sønderborg Kommune til at blive CO2-neutrale, men parken kan udvides med 400 MW, fortæller Michael Holm.

Projektet hører under åben-dør projekterne ved Energistyrelsen, og K2 Managements arbejde skal være bragt til ende i starten af det nye år.

Den kystnære havmøllepark Lillegrund placeres nord for Als, hvilket i følge CEO hos Sønderborg Forsyning, Lars Blædel Rieman, er en optimal placering.

- Der er en god kombination af høj vindhastighed tæt ved gode havne- og netfaciliteter. Alt efter resultatet af K2 Managements case study, kan parken udvides med 400 MW, siger han.

Første del af parken på de 100-120 MW vil, hvis alt går efter planerne, stå færdig i 2020.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094