23948sdkhjf

Trods stor pose penge stopper Wave Star sine aktiviteter

- Situationen for Wave Star er ikke så god lige nu, lyder det fra direktøren, der har opgivet at finde investorer trods kæmpe økonomisk støtte fra EU.
- Vi har søgt Horizon 2020 om finansiering til et stort projekt. Vi planlægger at bygge en fuldskalamodel på 1 MW i Belgien. Får vi pengene kan vi bygge, installere og idriftsætte fuldskalaudgaven af Wavestar inden for 5 år.

Sådan lød det fra Wave Stars nyudklækkede direktør Laurent Marquis i august sidste år.

I dag ser det desværre helt anderledes ud. Det storstilede bølgeenergiprojekt drosler nu alvorligt ned.

- Vi må sige at situation er ikke så god for Wavestar lige nu. Det er korrekt, at vi er nødt til at stoppe en del af vores aktiviteter, skriver Laurent Marquis i en mail til Energy Supply.

Det så ellers lyst ud. Wave Star i Hanstholm har for længst vist sit værd og med en stor pose penge fra Horizon 2020 var man et skridt nærmere drømmen.

- Vi fik tildelt en stor pose penge med et EU projekt, ca. 20 mio. euro, men det krævede også en rimelig stor selvfinansiering, idet at det er et meget ambitiøst projekt på 1 MW i Nordsøen, fortæller Laurent Marquis og fortsætter:

- Straks vi fik vores ansøgning godkendt, gik vi på jagt efter nye investorer, men man må anerkende, at det ikke er lykkedes indtil videre, og i den konjunktur vi ser i dag i energibranchen er der ikke ret mange, der vil kaste sig ud i sådan et stor projekt hvor der er så meget usikkerhed både teknisk og finansielt.

Investorjagten har for Wave Star og Laurent Marquis’ vedkommende stået på siden september 2015. Men nu er det altså slut.

- Jagten efter investorer er ikke lykkedes, og vi bliver nødt til at tage de konsekvenser som følger med. Derfor er vi nødt til at revidere vores situation og har derfor besluttet at drosle ned på aktiviteterne.

En af de første ting, der sker herefter, er, at bølgeenergimaskinen,som i øjeblikket ligger i havnen i Hanstholm sendes på pension.

- Maskinen i Hanstholm skrottes. Man kan sige, at den har tjent sit formål med at bevise, at man kan producere energi fra bølgerne. Den kunne stå i mange år i vandet endnu uden at tage skade, men vi kan ikke bruge flere penge på den nu, afslutter Laurent Marquis.

Artiklen er en del af temaet Bølgeenergi.

Kommenter artiklen (5)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094