23948sdkhjf

Vindgiganter tvivler på Kriegers Flak

En budgiver har allerede trukket sig. De to andre overvejer situationen.
Den politiske uro omkring de kystnære havmølleparker fik i sidste uge en af de forhåndsgodkendte budgivere til Kriegers Flak, Hofor, til at trække sig. Nu sår de resterende to budgivere tvivl om deres fremtidige rolle.

Det skriver dagbladet Børsen.

- Hvis der kommer en negativ udmelding på de kystnære vindmøller, er vi nødt til at sætte os ned med vores udenlandske partner og se, hvor vi står omkring Kriegers Flak. Som konsortium og selskab kan vi altså ikke hoppe rundt i samme frekvens som politiske meldinger. Vi kan ikke lave en ny plan hver fredag og ansætte og afskedige folk. Sådan fungerer det jo ikke i praksis, siger Knud-Erik Andersen, adm. direktør i European Energy, der sammen med det fransk/canadiske Boralex udgør den ene af de to resterende budgivere.

Den anden er Vattenfall og også her vil de kystnære havmøllers skæbne få betydning. Ole Bigum, landechef i Vattenfall Danmark fortæller, at dropper regeringen de kystnære vindmøller, så vil man revurdere situtationen.

Hos Hofor var det dennes tyske partner WPD, der sagde stop grundet den politiske uro på området.

Energi-, forsynings- og klimaminster Lars Christian Lilleholt mener dog ikke at regeringens handlinger har ødelagt investeringsmiljøet. Han har tillid til at mange virksomheder fortsat vil investere i Danmark.

Artiklen er en del af temaet Kriegers Flak.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11