23948sdkhjf

Energi-ingeniører hitter blandt unge

Rekord mange unge kvinder og mænd vil læse til energiingeniør.
Den danske energisektor er i gang med en grøn omstilling fra kul til løsninger med øget energieffektivitet og vedvarende energi. Heldigvis kan mange unge kvinder og mænd se sig selv i den udvikling. De nye tal for optag på landets studier viser, at rekord mange unge snart starter på en ingeniøruddannelse med fokus på stærkstrøm/energi.

- Siden 2007 er antallet af ingeniørstuderende på energiområdet steget fra 202 til 471, og det er glædeligt. Vindmølleindustrien, elnetselskaberne og andre dele af branchen har i den grad brug for kvalificeret arbejdskraft, siger civilingeniør Louise Carina Jensen fra Dansk Energi på baggrund af en optælling af nye studerende på tværs af uddannelsesinstitutioner.

Dansk Energi og Energinet.dk har over otte år drevet projektet EnergyMinds netop for at øge interessen for naturvidenskab og uddannelse af stærkstrømsingeniører. Louise Carina Jensen vurderer, at den indsats ser ud til at have båret frugt. Derudover har flere af uddannelsesinstitutionerne fået mere lækre og tidssvarende rammer, og det er også med til at gøre uddannelserne attraktive, påpeger hun.

- DTU har med PowerLabDK, der blev indviet i juni, sat en helt ny standard for, hvordan studerende kan erhverve sig ny viden og deltage i spændende projekter sammen med erhvervslivet. Også Aalborg Universitet har både i Aalborg og Esbjerg investeret i nye laboratorier og testfaciliteter, så også her kan teoretisk viden møde branchens praktiske udfordringer, siger Louise Carina Jensen.

Med EnergyMinds blev der aflagt besøg på HTX-gymnasier over hele landet, og dengang havde rigtigt mange unge ikke havde hørt om en ingeniøruddannelse inden for energiområdet.

- Nu ved unge – og deres lærere – hvad energibranchen kan tilbyde af spændende udviklingsmuligheder indenfor smarte elnet, elbiler, udvikling af vindmøller og meget andet, påpeger Louise Carina Jensen.

EnergyMinds er slut nu, men på projektets hjemmeside kan studerende fortsat søge viden om at være stærkstrøms/energiingeniør.

- Jeg bliver tit kontaktet af folkeskoleelever, som skal skrive opgave om, hvad de vil være i fremtiden. De vil meget gerne høre om, hvad man laver som energiingeniør, så interessen for området ser fortsat ud til at være stigende – hvad de nye tal for optag jo også dokumenterer, siger Louise Carina Jensen, der håber, at mange af de studerende, der ikke er kommet ind på deres drømmestudie, nu vil overveje at læse til energiingeniør.

Afdelingsleder Jens Bo Holm-Nielsen fra Aalborg Universitet Esbjerg er i givet fald en af dem, der vil stå med åbne arme:

- Vi har ledige pladser og skal nok give de unge en god uddannelse. Vores færdige ingeniører er velanskrevne og går som varmt brød, siger Jens Bo Holm-Nielsen og påpeger, at der er 250 energivirksomheder alene i Esbjerg.

For at få fyldt op vil Aalborg Universitet bl.a. via en indsats på sociale medier slå på topmoderne faciliteter og gode, fremtidige jobmuligheder.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125