23948sdkhjf

Nu skal der udveksles jordvarme-erfaringer i Horsens

Via University College i Horsens sætter onsdag den 26. oktober 2016 jordvarme på dagsordenen.

På konferencen vil der blive videregivet erfaringer fra otte igangværende anlæg, blandt andre Rosborg Gymnasium, Naturbørnehaven i Tørring, borehulsageret ved Brædstrup Fjernvarme og grundvandsvarmeanlægget i Gammel Ry.

Relativt få erfaringer
Jordvarme er et relativt nyt område inden for grøn opvarmning og lagring af energi i Danmark.

Og mens der er ret mange horisontale jordvarmeanlæg, hvor nedgravede slanger typisk er placeret i ca. en meters dybde, så er de vertikale anlæg, hvor slangerne er placeret i borehuller eller i funderingspæle, mere sparsomt repræsenterede.

Fælles for anlæggene er, at der kendes meget lidt til driftsresultater fra dem, hvilket i mange tilfælde skyldes, at der ikke er monteret de nødvendige målere for at dokumentere en af de mest essentielle driftsparametre, nemlig årsvirkningsgraden også kaldet SCOP-værdien.

Otte eksisterende anlæg
På temadagen vil der blive videregivet erfaringer fra jordvarmeanlæg, hvorfra der foreligger dokumenterede SCOP-værdier. Oplægsholderne vil komme vidt omkring.

Der vil være oplæg om et anlæg fra 2011 installeret ved et ældre hus i Glud; et anlæg med 84 meter dybe boringer ved et nyt hus i Grindsted; varmeoptag fra slanger i funderingspæle ved Rosborg Gymnasium; varmeoptag fra 4,5 meter dybe Helix-sonder ved en naturbørnehave i Tørring; sæsonlagring i 45 borehuller ved Brædstrup Fjernvarme; resultaterne af 2 års drift af Gammel Ry Fjernvarmes grundvandsvarmeanlæg; udnyttelse af køling til varmeenergi i en case fra Fredericia samt udfordringer og erfaringer med programmering af drifttilstande.

Der er sidste frist for tilmelding til arrangementet senest den 10. oktober 2016. Det kan ske ved at kontakte Via University College på Christian M. Østergaardsvej 4 i Horsens, hvor arrangementet også vil finde sted.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.108