23948sdkhjf

Ny direktør er klar med ny strategi

I foråret 2016 fusionerede Bornholms Energi og Østkraft formelt. I sommer fik den ny-fusionerede virksomhed ny direktør, og han er nu klar med en ny strategi og handlingsplan.

Selskabet skal tættere på sine kunder og så skal der vækstes gennem bæredygtige løsninger.

 - Ved at investere i den grønne omstilling kan vi opnå flere fordele. Vi mindsker CO2-udledningen, indsamler viden til gavn for hele Bornholm, og endelig kan vi fungere som rollemodel for verden omkring os - naturligvis skal vi altid have fokus på en sund balance mellem grønne tiltag og vores økonomi, forklarer direktør Rasmus Sielemann Christensen i forbindelse med offentliggørelsen af strategien.

 Nye målere

Bornholms Energi & Forsyning vil gerne levere endnu bedre kundeoplevelser. Ifølge Rasmus Sielemann Christensen er der en lang række områder, hvor der kan sættes ind.

Nye teknologiske muligheder kan tages i brug, f.eks. når alle målere udskiftes til nye, der kan fjernaflæses, og når fjernevarmenettet udbygges.  

 - Det er dog vigtigt at pointere, at vi er på en rejse, så alting sker ikke i morgen. På papiret blev vi fusioneret i foråret, men det er først nu, vi gennemfører den egentlige fusion, forklarer Rasmus Sielemann Christensen.

 Udrulningen af de nye målere er dog i fuld gang.

 -  Vi er i fuld gang med at udskifte alle målere på Bornholm. Alle eksisterende målere udskiftes med 28.000 målere fra Kamstrup. De samler vand, el og varme og så er de fjernaflæste, fortæller markeds- og udviklingschef Klaus Vesløv fra Bornholms Energi & Forsyning.  

 Bornholm som rollemodel

For at nedbringe CO2-udledningen og nå kommunens målsætning om at være CO2-neutral i 2025, vil Bornholms Energi & Forsyning nedbringe energiforbruget hos virksomheden selv.

Første store skridt på vejen er at nedbringe antallet af lokationer rundt omkring på øen. Det næste - som allerede er i gang - er investeringer i produktionsanlæggene, så de alle lever op til de grønne målsætninger.

- Vi er ved at ombygge hele energisystemet til sol, vind og biomasse. Snart er produktionen på Østkraft 100 procent grøn, fortæller Klaus Vesløv.

Produktionen på Østkraft og Hasle Varmeværk ombygges i øjeblikket til en mere bæredygtig og grøn energiproduktion.

 Ifølge Rasmus Sielemann Christensen vil de mange nye projekter løbe resten af i år og også fortsætte ind i det nye år.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079