23948sdkhjf

Dong investerer i taiwansk havmøllepark

Dong Energy har indgået aftale om at købe en ejerandel på 35 % af det taiwaneske havvindprojekt Formosa I fra den lokale developer Swancor Renewable.

De nye ejere af Formosa I er Dong Energy (35 %), Macquarie Capital (50 %) og Swancor Industries (15 %).

Dong Energy skal levere rådgivning, mens Swancor Renewable fortsat vil stå i spidsen for projektet og sørge for projektudvikling og opførelse. Macquarie Capital vil arbejde tæt sammen med Dong Energy og Swancor Renewable for at understøtte udvikling og opførelse.

- Aftalen vidner om vores engagement i det taiwanesiske marked og den lokale regerings planer for havvind. Vi ser frem til arbejdet med Formosa I og til at sætte skub i Taiwans første havvindprojekt i kommerciel skala, siger Samuel Leupold, koncerndirektør og administrerende direktør for Wind Power i Dong Energy.

Formosa I omfatter to faser. Fase I med en samlet kapacitet på 8 MW består af to havmøller, der blev installeret i oktober 2016. I Fase II skal der efter planen opføres yderligere 120 MW i løbet af 2019, såfremt der træffes en endelig investeringsbeslutning herom. Formosa I ligger ca. 3 km fra kysten i amtet Miaoli i det nordvestlige Taiwan.

 Aftalen mellem parterne er bl.a. betinget af godkendelse fra EU og fra investeringskommissionen under Taiwans økonomiministerium.

Mål for havvind
- Havvind er et vigtigt element i Taiwans fremtidige energimiks, og Formosa I er en vigtig milepæl for arbejdet med at udrulle havvind i Taiwan. Vi er glade for at kunne bidrage til dette arbejde og bruge vores erfaring som global markedsleder på projektet. Projektet vil give fremskynde vores erfaringsopbygning inden for udvikling, opførelse og drift på et nyt marked. Den erfaring kan vi bruge fremadrettet i forbindelse med yderligere aktiviteter i Asien, siger Matthias Bausenwein, der er Dong Energy’s direktør for Asien og Stillehavsområdet.

Ud over sit engagement i Formosa I er Dong Energy nemlig i øjeblikket i gang med at
udvikle fire havmølleparker i Changhua-området.

De fire projekter forventes at have en samlet kapacitet på mindst 2 GW, og byggeriet forventes at starte i 2021-2024 under forudsætning af miljøgodkendelse og endelig
investeringsbeslutning.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156