23948sdkhjf

Mobilspil skal sikre lavt elforbrug - og de unge forbrugere

Energiselskabet Nrgi vil gerne have at deres elkunder ikke kun tænker over deres elforbrug, når der ikke er strøm i kontakten eller når regningen skal betales.

Derfor har man udviklet et mobilspil, hvor el-kunderne kan dyste mod naboen om at spare mest på elforbruget.

- Skal vi have flere til at gå op i deres forbrug, er det oplagt at tilføre et underholdningselement, og derfor giver vi nu muligheden for, at man kan kæmpe mod sin nabo eller sin ven om at opnå den største besparelse på elforbruget, fortæller Simon Karsø, der er kommunikationschef i Nrgi.

Dyster i syv dage
Spillet foregår i en mobilapp, hvor man opretter sig som bruger og dernæst upfordrer naboen, en ven eller anden bruger i en dyst. Der spilles syv runder, hvor deltagernes daglige elforbrug registreres og deres besparelse sammenlignes.

Den spiller, der opnår den største procentvise besparelse efter syv runder, vinder spillet og håneretten - Og håneretten og energibesparelsen er det eneste, man kan vinde. 

- Ideen er, at guleroden er besparelsen. Hvis vi skal bringe reel fokus på elforbruget, skal vi vise, at det er nemt og kan være sjovt at spare. Det skal ikke være for at vinde en præmie, siger Simon Karsø.

Mobilspillet markedsføres under kampagnen Grøn Deal - og selvom det endnu er tidligt i kampagnen, så kan Nrgi allerede registrere en vis interesse for spillet.

- Ser vi på antallet af brugere af app'en før og efter lancering af kampagnen, er antallet steget med 82 procent, fortæller Simon Karsø. 

Fange de unge
NRGi håber, at spilelementet kan bidrage til en forståelse af, at vi som el-forbrugere har et fælles ansvar i at tænke over vores forbrug.

- Vi håber, at østjyderne får øjnene op for, at vi kan gøre en endnu større forskel, når forsøget på at spare også foregår på den anden side af hækken eller med en ven, siger Simon Karsø.

Spilelementet skal også være med til at fange en helt bestemt kundegruppe. 

- Vi ved, at særligt en stor del af de unge finder elforbruget tørt og kedeligt, og derfor ikke skænker det mange tanker, selvom der kan være mange penge at spare. Det håber vi at spillet kan ændre på, siger Simon Karsø. 

 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109