23948sdkhjf

Energistyrelsen fastholder naturgas-prognose

Selvom Dong Energy tidligere på ugen var fremme med, at Danmarks naturgas-forsyning slipper op i 2015, så fastholder Energistyrelsen den prognose, man meldte ud tidligere på sommeren. Danmark har naturgas til mindst to årtier endnu.
Energistyrelsen og Dong Energy er ikke helt enige om situationen for Danmarks naturgasreserver. Dong Energy mener, at de slipper op i 2015, mens Energistyrelsen holder fast i, at vi er selvforsynende et par årtier endnu.

Hos Energistyrelsen er man fuldstændig klar over, hvad ”uenigheden” om mængden af gas skyldes. Dong ser først og fremmest på, om de har gas til deres kunder. Energistyrelsen ser på den samlede mængde gas.

- Da DONG ikke vil risikere, at deres kunder kommer til at mangle naturgas, er det naturligt med et konservativt skøn over gassen i Nordsøen. De skal være på den sikre side. Vi ser på det samlede billede og medtager bl.a. gas, som DONG ikke har på kontrakt, siger vicedirektør i Energistyrelsen Anne Højer Simonsen til Business.dk.

Anne Højer Simonsen fortæller endvidere, at man er ved at kortlægge det samlede forsyningsbillede i Danmark, og at man i forbindelse med det arbejde selvfølgelig tager bestik af Dongs vurderinger. Energistyrelsen har dog ikke belæg for at ændre sin vurdering.

I Energinet.dk understreger adm. direktør Peder Østermark Andreasen, at man holder sig til Energistyrelsens vurdering, da man mener, at denne har det rette overblik.

Energinet.dk ejer landets største gasforsyningsnet.

Læs også artiklen Naturgasreserverne kører på pumperne her på portalen

Kilde: Berlingske Business

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125