23948sdkhjf

Mikrokraftvarmeanlæg positivt bekendtskab for Danfoss

Kraftvarmeanlæg, der kan erstatte gamle olie- og gasfyr, kan blive en god forretning for danske virksomheder, private og klimaet. Danfoss, der står bag anlægget, har høstet gode erfaringer fra sine to testanlæg og forventer at høste lige så gode resultater af etableringen af anlæg i både danske og europæiske hjem.
Danfoss' satsning på mikrokraftvarmeanlæg ser ud til at bære frugt. Indtil videre har koncernens to testanlæg i Sønderborg og på Lolland vist, at CO2-udledningen kan reduceres med 1.600.000 tons om året, hvis Danmarks 750.000 naturgas- og oliefyr udskiftes med disse anlæg.

Danfoss forventer, at der i 2013 vil stå 10.000 danske mikrokraftvarmeanlæg rundt om i de europæiske hjem. Man ser et kæmpe potentiale i projektet, da der hvert år udskiftets 5 mio. oliekedler i Vesteuropa.

- I starten bliver de forholdsvis dyre - 100.000 kr. Men vi forventer, at de kommer ned på det halve inden for en overskuelig årrække. Vesteuropa er det mest relevante marked, fordi distributionsanlæggene af naturgas endnu ikke er udbygget i Østeuropa. Ikke mindst er England, Holland, Tyskland og Frankrig spændende set med eksportøjne, siger Per Balslev, projektleder for Dansk Mikrokraftvarme i Danfoss til dagbladet Børsen.

Én af fordelene ved mikroanlægget er, at det producerer 210 gram CO2 per kilowatt time, samtidig med at eventuelt overskydende strøm kan sendes tilbage på nettet og give forbrugerne en potentiel kontant besparelse.

Konsortiet, der står bag mikroanlæggene, består foruden Danfoss af COWI, Dantherm Power, DGC, Dong Energy, IRD, Seas-Nve, Syd Energi og Topsoe Fuel Cell.

I følge Danfoss' beregninger vil en international succes på området sikre tusinde arbejdspladser til dansk industri.

Kilde: Dagbladet Børsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.146