23948sdkhjf

Hedegaard: Strøm skal være billigere om natten

Klima- og energiminister Connie Hedegaard vil nu hjælpe udviklingen af intelligente energisystemer på vej. Strømmen skal være billigere om natten.
Klima- og energiminister Connie Hedegaard vil fremme udviklingen af intelligente energisystemer ved at gøre afgiftstarifferne mere dynamiske, så strømmen bliver billigere om natten end om dagen. På den måde vil der for alvor være penge at spare for virksomheder og privatkunder, der lader produktionsmaskiner og husholdningsapparater køre, når der er overskud af strøm.

- Min vision er, at vi skal have intelligente elmålere i alle virksomheder og private hjem i 2020. For at det skal være attraktivt, kommer tarifferne ind i billedet. Hvis jeg som forbruger skal ulejlige mig med at tænke over, hvornår jeg sætter vaskemaskinen til, så skal jeg også kunne tjene penge på det, siger Connie Hedegaard.

Ministerens embedsmænd er netop gået i gang med at undersøge, om en ændret prisstruktur kan lade sig gøre.

Direktør på Risø-DTU Henrik Bindslev mener, at lige netop en ændret prisstruktur er det, der skal til for at sætte skub i udviklingen af teknologierne, der udnytter potentialerne i det intelligente elnet.

Kilde: Dagbladet Børsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078