23948sdkhjf

Verdo på vej mod CO2-neutral varmeproduktion

Det store ståltag er nu løftet på Verdos biosilo på Randers havn, og en milepæl er nået. Selskabet vil med den ny biosilo skabe en stabil forsyning udelukkende baseret på biomasse.
Det første spadestik er for længst taget. Men nu, hvor det store ståltag er løftet på Verdos splinternye biosilo, er energiselskabet et skridt nærmere en stabil forsyning med vedvarende energi. Det skriver Verdo på sin hjemmeside.

Ambitionen er fyring med 100% biomasse
Verdo har en ambition om at fyre med 100 pct. biomasse på kraftvarmeværket. En ambition, der nu er endnu tættere en realisering med den nye silo

Hos Verdo regner man med, at siloen står helt færdig og vil blive taget i brug i maj måned, hvorefter der vil blive brugt tid på at finjustere anlægget.

- Forsyningssikkerheden sikres, da vi undgår driftsforstyrrelser i flisleverancen, der kan forårsage driftsstop. Siloen vil fremadrettet forsyne kraftvarmeværket med den mængde biobrændsel, der er behov for. Vi taler om en holdbar løsning, som både reducerer omkostningerne til håndteringen af flisen, og som samtidig sikrer vores forsyningskunder en stabil varmeforsyning, siger Jan Harding fra Verdo Produktion i en pressemeddelelse.

Døgnsilo til varmeproduktion - også i spidsbelastede perioder
Siloen har en kapacitet på hele 3000 m3 og skal anvendes som en døgnsilo. Det betyder, at siloen kan rumme og viderebringe den mængde træflis til kraftvarmeværket, som skal til for at holde varmeproduktionen i gang i 24 timer - også i spidsbelastede vinterkolde perioder.

Siloen hægtes sammen med det eksisterende båndsystem, der fragter flisen fra pladsen i den ene ende af havnen til kraftvarmeværket i den anden ende. Hele systemet kommer til at fungere på den måde, at der fra flispladsen via transportbånd kører flis op i toppen af siloen. Heroppe sidder en fordeler, som sikrer at flisen bliver jævnt fordelt i siloen. I bunden af siloen sidder ”sneglen”, også betegnet som udtræksskruen, der sørger for at dosere flismængden, så der kommer den helt præcise mængde flis op på transportbåndet og videre op i kedlerne, hvor det brændes af og genererer varme.





Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078