23948sdkhjf

Toyota og NRGi i samarbejde om plug-in hybrid

Energikoncernen NRGi i Århus bliver den første virksomhed i Danmark, som får mulighed for at teste en af de mest lovende fremtidige bil-teknologier på det danske marked – Toyota Prius med plug-in teknologi.
Toyota Danmark A/S og NRGi har netop underskrevet en samarbejdsaftale, hvor NRGi de kommende tre år deltager i et omfattende testarbejde, som skal gøre plug-in teknologien klar til masseproduktion. Testarbejdet skal også sikre, at det danske skattesystem og den danske infrastruktur er klar til en mulig introduktion på det danske marked.

Om plug-in hybriden
En plug-in hybrid fungerer grundlæggende som en elbil på korte ture og som en almindelig hybridbil på længere strækninger. Bilens egenskaber som elbil betyder overordnet, at den har længere rækkevidde og bedre brændstoføkonomi end en konventionel hybridbil. Den bruger altså mindre brændstof, udleder mindre CO2 og bidrager mindre til forurening af vores klima og miljø.

Men fordi der er tale om en hybrid med en kombination af en el- og en benzinmotor, kan den køre uanset batteriets ladetilstand, og den er – i modsætning til en ren elbil – ikke på samme måde afhængig af mulighederne for opladning via elnettet for at kunne køre en lang distance.

Afgørende viden
- Vi er glade for at kunne deltage i dette projekt, hvor vi får mulighed for at teste et reelt forbrugsmønster for hybridbilen. Det vil give os værdifuld information, som vi kan udnytte i vores arbejde med fremtidens intelligente elnet, hvor netop hybridbiler og elbiler vil være en væsentlig faktor. Projektet vil også kunne hjælpe os med viden, der vil være afgørende i vores el-infrastruktur- arbejde, ikke mindst i forbindelse med indfasningen af mere VE kapacitet i elnettet samtidig me,d at energisektoren kan bidrage til at løse nogle af miljøudfordringerne ved at andelen af el- hybridbiler øges, siger Søren Sørensen, administrerende direktør i NRGi.

I hele Europa vil 200 plug-in hybridbiler blive anvendt til indsamling af tekniske informationer baseret på dagligdags brug af den nye motorteknologi. Toyota har på baggrund af den viden,
der bliver indsamlet fra forskellige markeder rundt omkring i verden, mulighed for at få indsigt i de markedsmuligheder, der er for teknologien.

Toyota Danmark har i forbindelse med den europæiske test af den kommende plug-in teknologi fået tildelt to biler, som skal indsamle informationer til fabrikken fra det danske marked. En af disse biler skal køre hos NRGi, og den anden skal Toyota Danmark anvende til, over en bred front, at udbrede kendskabet til den nye teknologi.

Samarbejdet mellem Toyota og NRGi bliver sat officielt i gang ifm et større arrangement i Århus i begyndelsen af juni 2010.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079