23948sdkhjf

Dong indvier to polske vindmølleparker

Efter weekenden vil 150.000 polske husstande blive forsynet med dansk vindmøllestrøm. Dong indvier nemlig til vindmølleparker i det polske.
CO2-fri strøm svarende til mere end 150.000 polske husstandes årlige elforbrug. Det er hvad Dong Energy samlet set producerer af vedvarende energi i Polen med virksomhedens eksisterende vindmøllepark Lake Ostrowo og idriftsættelsen af de to nye parker, Karnice og Karcino, der indvies fredag og lørdag.

17 Vestas-møller & 13 fra Siemens
Karcino består af 17 Vestas møller med en samlet kapacitet på 51 MW og er beliggende i Kołobrzeg kommune i samme region. Parken vil producere strøm nok til at forsyne 60.000 husstande med grøn strøm.

Karnice består af 13 Siemens møller med en samlet kapacitet på 30 MW. Parken er beliggende i Karnice kommune i det nordøstlige Polen og vil producere strøm svarende til 45.000 husstandes årlige forbrug.

Styrker Dongs polske position
- Indvielserne af Karnice og Karcino styrker DONG Energy’s position i Polen, hvor der er gode muligheder for udbygning af vindenergiproduktion, samt attraktive afregningsvilkår, siger Christina Grumstrup Sørensen, senior vice president for Renewables i Dong Energy.

Dong Energy driver i forvejen i samme område vindmølleparken Lake Ostrowo, der blev sat i drift i 2007. Parken har en kapacitet på 30 MW.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188