23948sdkhjf

Rynkeby Maskinfabrik banker på hos energisektoren

Rynkeby Maskinfabrik har med en ny strategi åbnet døre til nye markeder. Fremtiden byder på produkter med energifordele.
Som mange andre spåntagende virksomheder var Rynkeby Maskinfabrik også i krise efter årtusindskiftet. Derfor blev der lagt en ny strategi, der skulle hjælpe virksomheden gennem krisen.

Særligt for strategien var et nyt fokus på at blive den foretrukne leverandør, når det drejer sig om kompetencekrævende spåntagning i små serier og med en høj reaktions-dygtighed. Derudover søgte man at udbygge sin kundeportefølje til at omfatte kunder inden for energisektoren.

Dermed blev strategien ikke blot brugt til at manøvre gennem krisen med, men også til at omstille sig til en verden, hvor efterspørgslen på energi- og klimavenlige produkter er stigende.

- Gennem de senere år har det betydet, at virksomheden har tiltrukket kunder med disse behov, og vi producerer i dag dele til et bredt udsnit af brancher, så som køleindustrien, vindkraft, forbrændingsanlæg, vandbehandlingsanlæg, røggasfiltrering, pumpeindustrien med flere. Denne bredde i kundepaletten gør os mindre sårbare overfor de udsving, der altid vil komme, forklarer Hans-Christian Schmidt fra Rynkeby Maskinfabrik.

Klar til offshore-sektoren
Rynkeby Maskinfabrik har i det seneste år investeret i to nye bearbejdningscentre, hvilket har sikret en langt større kapacitet hos maskinfabrikken.

- Strategi er i Rynkeby ikke noget man har, men noget man gør. Derfor er de nye anlæg købt med ekstra præcisionsudrustning og med store værktøjsmagasiner, så man kan løse de vanskelige opgaver og være opstillingsparate og fleksible, fortæller Hans-Christian Schmidt.

Derudover har man prøvet kræfter med nye materialetyper.

- Vi har bevæget os ind i områder med mere krævende materialetyper så som duplex og superduplex. Vi har således fremstillet flere seriepumpekomponenter i ovennævnte materialer til indsats inden for offshore-sektoren, fortæller han.

En fremtid i energiens tegn
Den nye strategi og satsningen på de nye materialer har båret frugt. I løbet af det seneste års tid har maskinfabrikken mærket en markant vækst i kunder fra energisektoren, og man har netop landet en aftale med en stor strategisk kunde, der ikke blot sikrer leverancer til Danmark men også på verdensplan.

- Vi fornemmer tydeligt hvilken vej det går. Især i forbindelse med udviklingen af prototyper og udviklingsopgaver i det hele taget. Der er langt flere produkter, der relaterer til energiområdet end tidligere, slutter Hans Christian Schmidt.

Om Rynkeby Maskinfabrik
Rynkeby Maskinfabriks kompetencer ligger primært inden for fræsning, drejning, slibning og opmåling af mindre og mellemstore emner til en bred gruppe af kunder og brancher.

Virksomheden fungerer desuden som totalleverandør af samlede løsninger, der også involverer samarbejdspartnere uden for huset. Kvaliteten dokumenteres i henhold til kundernes ønsker på virksomhedens 3D-opmålingsmaskiner.

På virksomhedens 6000 kvm. beskæftiger man 35 medarbejdere.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078